Roses Cultura

La Colla del Tech de Roses convidada a desfilar a la ‘Champions’ dels Carnavals

La ‘Champions’ dels Carnavals
La Colla del Tech representarà a Roses a la ‘Champions’ dels Carnavals que se celebrarà a Platja d'Aro

La Colla del Tech tindrà l’honor i la il·lusió de representar a Roses en la desfilada de primavera de disfresses de Platja d’Aro, però també les despeses i problemes que comporta traslladar la seva carrossa fins aquesta població del Baix Empordà

La ‘Champions’ dels Carnavals
La Colla del Tech representarà a Roses a la ‘Champions’ dels Carnavals que se celebrarà a Platja d’Aro

Aquest proper diumenge, 29 d’abril, Platja d’Aro celebrarà el primer carnaval de carnavals, on participaran totes les colles d’arreu Catalunya que van resultar premiades en les seves respectives festes de disfresses. Esdevindrà, sens dubte, una ‘Champions’ dels Carnavals.
I la Colla del Tech, que va fer ple en les tres categories del concurs del Carnaval de Roses, en guanyar a les categories de carrossa, disfressa i coreografia, representarà a Roses en aquesta desfilada de disfresses de primavera.
L’Ajuntament de Platja d’Aro va contactar amb el de Roses per saber qui estat la colla premiada del passat Carnaval. I després es van posar en contacte amb el cap de la Colla del Tech, Simon Rodríguez, el qual ha afirmat que “ em van proposar si ens faria gràcia desfilar, i en un primer moment vam dir que ens faria molta il·lusió, però després hem anat veient els problemes que comporta transportar la carrossa fins allà, ja que hem de llogar una plataforma de 16 metres de llarg i un camió-grua que la remolqui, i a més el tractor que arrossega a la carrossa durant la desfilada no cap a la plataforma, i haurà d’anar per carretera”.

Tot i aquests entrebancs, els membres de la Colla del Tech aniran a Platja d’Aro “perquè ens fa molta il·lusió anar a portar a Platja d’Aro el nom de Roses i lluir el que és el Carnaval de Roses a un altre carnaval, on estaran representats molts carnavals de Catalunya”, ha assegurat Rodríguez.

Deu premis s’atorgaran en aquest Carnaval de primavera de Platja d’Aro

En aquest Carnaval que se celebrarà aquest proper diumenge, l’Ajuntament de Platja d’Aro lliurarà 10 premis, 5 a les millors comparses i 5 més a les millors carrosses, rebent 2.000 euros el primer lloc, “però nosaltres no anem a competir, anem a desfilar i a gaudir, sobretot, i si després son la flauta, millor que millor”, ha afirmat el cap de colla, el qual, conscient que aniran a Platja d’Aro a representar a Roses “hem fet una repassada de manteniment a la carrossa, perquè després de tres dies de carnaval sempre hi ha algun desperfecte, i hem estem assajant una altre cop la coreografia per fer-la perfecta a Platja d’Aro” .

La Colla del Tech no anirà a compertir, sinó a deixar el més alt possible el nom de Roses, però de ben segur, si guanya el primer premi podrà amortitzar sinó tota, una part de la despesa que suposa traslladar la carrosa i tota la logísitica de aquesta colla del Carnaval de Roses.

Perquè a Platja d’Aro es desplaçaran una trentena de membres de la Colla del Tech “perquè per diferents motius no poden anar tots”, ha dit Rodríguez, els quals sortiran de bon matí de Roses per poder ser-hi a la població baixaltempordanesa a les 5 de la tarda, que és quan s’iniciarà la desfilada de carrosses i comparses per l’avinguda del Cavall Bernat de la població baixempordanesa.
Un cop finalitzada la desfilada se celebrarà el ball de fi de festa, que serà quan es donaran a conèixer els guanyadors dels 10 premis d’aquesta primera edició de la ‘Champions’ dels Carnavals.