La Colla Entonces Què? els agrada viure en un conte de fades durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
Quinze membre de la Colla Entonces Què? Només falten cinc, peró hi seran al Carnaval

Hansel i Gretel, de camí a casa seva s’endinsaran en el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
Quinze membre de la Colla Entonces Què? Només falten cinc, peró hi seran al Carnaval

De la pel·lícula ‘El Secret de les Fades’ va treure la colla Entonces Què? dos personatges, Campaneta i Chipi, per disfressar-se l’any passat al Carnaval de Roses. I d’un pel·lícula a un conte dels germans Grimm, del subgènere de  Fades, Hansel i Gretel, es traslladaran els 20 membres d’aquesta colla, originaria del gironès, durant la celebració del Carnaval de Roses.

El món empantanegat en un crisi bestial i la Entonces Què en un món de fades… “per això n’hem de Hansel i Gretel, perquè es va dir de posar llaminadures per tota la carrossa, la qual hem pogut reciclar gairebé tota de l’any passat. Què estem en crisi”, ha explicat la Mònica Busta, cap de colla, juntament amb la seva germana Sònia.

Aquesta colla va al seu aire, econòmicament parlant. No posen barraca per la festa major, “al ser de fora ens és molt difícil”, no han demanat la subvenció de 250 euros que atorga l’Ajuntament a cada colla, “ens vam despistar i se’ns va passar el temps”, ha dit la Mònica.
Llavors com pagueu les despeses del Carnaval? “Doncs de la quota que paguem cadascú, i com som tots una família si falta alguna cosa per posar, la posem… Ah!” exclama la cap de colla, “i també d’unes polseres que vam fer de manera artesanal i que després vam vendre. Vam treure 300 euros”.
I la quota que paga cadascú de la colla Entonces Què? és… de 50 euros! els homes i 40 les dones, “la diferència de preu entre homes i dones és deu  a que la roba d’ells va sortir un xic més cara”, ha remarcat la Mònica. Una quota, minsa, en el que entra el menjar, el beure “i la modista perquè les disfresses les fem nosaltres”.

Carnaval de Roses
L’àvia de la colla Entonces Què?, amb una de les seves netes, treballant a la carrossa

Coi carai, amb aquest preu sí que sembla que aquesta colla hagi estat treta d’un conte de fades.
“La història és, no descobreixo res, en reciclar al màxim. I el poc material que hem posat de nou, ja el teníem”, ha assenyalat la cap de colla, la qual vol agrair a Drogueria Ferdy de Roses, “tot el que ens ha ajudat, perquè ens ha ajudat molt”.

La carrossa anirà decorada com “la casita de caramels de la bruixa, amb moltes llaminadures”, ha dit la Mònica. Hi ha tan de caramels que molta gent els ha preguntat si anaven de Candy Crush, “sí, riu la Mònica, molta gent, però no, és la casita de la bruixa del conte d’Hansel i Gretel.

Al sorteig del número de sortida a la desfilada els va tocar el 38, per la qual estan “molt contents”, per remarca la cap de colla “que és la manera més justa de fer-ho, i no com abans que havies de fer cua. Un sistema que provocava, al ser nosaltres de fora, perdre tot un dia. I tots tenim dret a sortir en una bona posició”.

La Mònica Busta també veu amb bons ulls que es facin les desfilades sense servir alcohol, “em sembla molt bé, jo estic totalment d’acord”.

Vint membres de la Colla Entonces Què?, alguns d’Hansel, algunes de Gretel i una de bruixa, desfilaran per la rua del Carnaval de Roses, la mateixa quantitat de Campanetes i Chipis que l’any passat.