Suquet de peix de Rose

La colla Fins Aquí Hem Arribat sortirà al Carnaval de Roses amb la carrossa ben neta

Carnaval de Roses 2022
L'Aleix Dalmau i en Jordi Font, del departament de neteja de la colla Fins Aquí Hem Arribat

Gas Monkey RosesDesprés de nou anys desfilant pel Carnaval de Roses, la colla Fins Aquí Hem Arribat han decidit netejar la seva carrossa, la qual cosa és d’agrair donada l’excepcionalitat de la situació sanitària

Vam parlar amb els membres de la colla Fins Aquí Hem Arribat abans de saber-se la decisió del Consell del Carnaval de celebrar la festa. Els vam trobar a la seva carrossa. Els hi vam preguntar que què feien i la resposta va ser “la estem netejant”.
Gràcies colla Fins Aquí Hem Arribat!
La resta de participants, en particular, la població de Roses, en general, i el Departament de Salut de la Generalitat, en especial, us agraeixen en nom de tot el país i la salubritat de la ciutadania que us hagueu decidit per netejar la vostra carrossa.

Aquesta carrossa, recordem, la van estrenar l’any 2012, quan van sortir al Carnaval de Roses per primer cop constituïts com a colla. Llavors, es van disfressar de Pedro Picapiedra i Vilma, per allò que “com la pedra no cal netejar-la ens va de conya”. I així durant aquests anys, escollint disfresses adients per evitar tenir que perdre temps en endreçar i netejar la seva carrossa.

Fa dos anys, per exemple, quan es va celebrar l’últim Carnaval abans de la pandèmia, es van disfressar de Frozen per allò que “com la carrossa serà un castell de gel no caldrà netejar-la”… Pels que tingueu memòria, us en recordeu com va acabar? De tanta brutícia que hi havia al final del Carnaval la carrossa era més fang que gel.
I per això, ara netegen, per fi, la seva carrossa. O no.
“No, no la netegem perquè estigui bruta, bàsicament el que volem és, donada l’excepcionalitat del Carnaval d’enguany, netejar-li la cara en el sentit que no farem una decoració especial, farem uns petits arranjaments i canvis per poder sortir a desfilar”, van explicar Aleix Dalmau, cap de colla de la Fins Aquí Hem Arribat, per afegir un altre cap de colla, Jordi Font, que “el que volem aprofitar la decoració de la carrossa del Carnaval de fa dos anys, és a dir, de la mateixa temàtica de gel, fred i neu”.

Passaport Covid
Ja que portaran a terme una neteja de la seva carrossa, la colla Fins Aquí Hem Arribat vol que els seus integrants també vagin nets de… Covid! Per això, “per poder desfilar amb nosaltres durant el Carnaval s’haurà d’estar vacunat, i per saber-ho demanarem el passaport Covid”, van dir els caps de colla.

El fet que el Consell de Carnaval decidís aguantar fins a última hora la decisió de si fer la festa o no, quan d’altres poblacions l’estaven ajornant o be anul·lat els hi va semblar als membre de la que Fins Aquí Hem Arribat molt correcta, ja que, “d’ajornar-lo sempre estàvem a temps, i d’aquest hagués servit anul·lar-lo dies enrere?, de res, ara no es faria i moltes colles ja tenen, com a mínim, la disfressa comprada”.

La temàtica de gel, fred i neu la compaginaran amb la seva disfressa, evidentment, ja que “anirem disfressats d’esquimals”.  I amb la colla Fins Aquí Hem Arribat no aniran ni 10, 50 o 100 esquimals, sinó 140, “sí, ens fèiem a la idea que per la pandèmia hi tindríem menys gent, però resulta que ens hem anat als mateixos números que fa dos anys, 110 adults i 30 nens i nenes”, va afirmar Font.

Esquimals que sí ja es van disfressar anteriorment amb aquesta colla paguen 120 euros i si són nous 130 €, mentre que la mainada, depenen de l’edat, el cost oscil·la entre els 30 i 80 euros amb la disfressa inclosa, que enguany “és comprada, no ens agrada haver de comprar-la, però és la millor opció per abaratir costos per si finalment el Carnaval s’hagués anul·lat”, va assenyalar Dalmau. I és que si el Carnaval de Roses s’hagués ajornat o anul·lat “havia l’acord i el compromís de tornar al voltant del 50% de la quota a cadascú dels integrants, és a dir, els diners que encara no s’han invertit”, van desvetllar l’Aleix i en Jordi.

Sortosament, no hauran de tornar diners a ningú, i la colla Fins Aquí Hem Arribat sortirà a les desfilades del Carnaval de Roses 2022 amb la carrossa plena d’esquimals, però sobretot i el més important, amb la carrossa ben neta!.