La Colla Gegantera de Roses celebra el 25è aniversari d’en Quimet i la Demetria

Colla Gegantera de Roses
El gegants de Roses,, en Quimet i la Demetria, celebren enguany el seu 25è aniversari

En no poder celebrar l’efemèride com es mereixia per l’estat d’alarma pel coronavirus, els membres de la Colla Gegantera de Roses han editat un vídeo que repassa els 25 anys d’història d’en Quimet i la Demetria

El 23 d’abril de 1995 va ser una diada de Sant Jordi especial per la Vila de Roses. Especial perquè es van presentar per primer cop en societat els seus gegants, en Quimet i la Demetria. Es va fer a la plaça Catalunya enmig de molts vilatans i vilatanes entre els quals hi havia la Demetria Romanyach, la qual va fer possible el bateig dels gegants de Roses, i que en el seu honor, a la geganta se li va batejar amb el seu nom.

I aquest passat dijous, 23 d’abril, havia de ser una diada de Sant Jordi especial per al membres de la Colla Gegantera de Roses en particular, i per la societat rosinca en general, ja que es van complir 25 anys del ‘naixement’ d’en Quimet i la Demetria.

Però, l’estat d’alarma que vivim a causa de la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus ha impedit que l’efemèride se celebrés com calia. De totes maneres, els membres de la Colla Gegantera de Roses “hem volgut celebrar el 25è aniversari d’en Quiment i la Demetria editant un vídeo en el qual es fa un repàs als 25 anys d’història dels nostres gegants”, ha afirmat l’actual president de la Colla Gegantera, Gabriel Palou.

El vídeo ha estat editat pel seu fill, en Jordi Palou, i en el qual es pot visionar, a part dels llocs més emblemàtics de la Vila, nombrosos moments, actuacions, indrets, poblacions i experiències visitades i viscudes durant el darrer quart de segle pels membres de la Colla Gegantera, acompanyats d’en Quimet i la Demetria.

A més, una trentena de persones, membres de la Colla actualment, o bé que en algun moment d’aquests 25 anys van formar-hi part, també surten al llarg d’aquest treball audiovisual per felicitar als gegants de Roses.
Des del president Palou fins als membres més nous de la Colla Gegantera han volgut expressar la seva felicitació que, nosaltres, des d’aquestes línies volem fer extensiva:

Quimet i Demetria, moltes felicitats i per molts anys més!

Vídeo del 25è aniversari d’en Quimet i la Demetria: