Nadal a Roses

La colla KensBuskin torna al Carnaval de Roses renaixent de les seves cendres, mai millor dit

Carnaval de Roses
Alguns dels bombers de la colla Kensbusquin que vigilaran que al Carnaval de Roses no es cali foc

La colla Kensbuskin del Carnaval de Roses se’ls va incendiar la carrossa l’any passat, i enguany aniran de bombers

Carnaval de Roses
Alguns dels bombers de la colla Kensbuskin que vigilaran que al Carnaval de Roses no es cali foc

La colla KensBuskin va tenir la desgracia l’any passat que s’incendiés la seva carrossa, dissabte de carnaval, quan estaven portant a terme reparacions en el remolc.
Tot i això, els components de la KensBuskin van sortir a desfilar a la passada de diumenge, acompanyats d’un vehicle on portaven el menjar i el beure. Un carnaval que va ser, sens dubte, per oblidar, però en el què també van poder comprovar el recolzament i preocupació per la seva desgràcia de la resta d’associacions culturals participants a la festa de disfresses.

Però enguany, aquesta colla, com van dir els seus components a aquest diari digitat “l’any vinent tornarem”, ha tornat. I ho ha fet renaixent, mai millor dit, de les seves cemdres, “clar que sí, no s’ha de parar mai”, ha assenyalat el cap de colla, Edgar Duran.

Per començar van haver de comprar un remolc, una plataforma que van adquirir d’un altra colla que la feia servir com a bar “i l’hem arreglat una mica i l’hem adequat per fer un camió de bombers, perquè anirem de bombers en honor i agraïment als bombers que van venir a apagar el foc”.

La colla KensBuskin va posar barraca per la festa major, “si no fos per la barraca ens hagués costat molts de diners el carnaval d’enguany”. La quota que paga cada membre de la Kensbuskin “és normalment 150 euros el que entra i 120 el que ja hi era l’any passat, però som sempre els mateixos, som una colla d’amics”, ha remarcat Duran, per afegir que “el que va a treballar a la barraca els hi paguem la disfressa i la modista, o fem algun altre tipus de descompte”.

L’Edgar no està gens content amb el número de sortida, el 67, “i l’any passat ja ho vaig dir quan ens va tocar el 63, fer un sistema per poder decidir un número per les desfilades de cada dia, o bé que els 15 o 20 últims d’un any tinguin prioritat per poder escollir número pel carnaval de l’any següent” ha puntualitzat.

Carnaval de Roses
Un KensBuskin enllestint els preparatius pel Carnaval de Roses

Respecte a no beure alcohol durant la desfilada de dissabte Duran ha assenyalat que “pot ser sigui una mesura necessària, però per qui és responsable no crec faci falta”, per acabar dient que “cada colla ha de ser responsable de la gent que porta”.

El Carnaval de Roses rebrà amb els braços oberts als KensBuskin, una colla composada enguany per 28 bombers, 20 amb experiència i 8 més no tant experimentats, els que desfilaran pel Carnaval de Roses mirant que a cap colla els passi el que a ells l’any passat.