Suquet de peix de Rose

La colla Sant Tornem-hi rescindeix unilateralment el contracte amb el Cirque du Soleil per desfilar al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Els Sant Tornem-hi deixen el circ per provar sort en el món del cinema durant el Carnaval de Roses

La colla Sant Tornem-hi deixa el cicle del circ per encetar un de nou dins el setè art, el cinema

Carnaval de Roses 2015
Els Sant Tornem-hi deixen el circ per provar sort en el món del cinema durant el Carnaval de Roses

Tot a la vida té un principi i un final. I el principi var ser quan la colla Sant Tornem-hi es va crear a l’any 2010 per tal de participar a les desfilades del Carnaval de Roses. I durant els cinc anys que ha participat a la festa del Carnestoltes rosinca sempre ha tingut un mateix denominador comú: el Cirque du Soleil. Els components d’aquesta colla han desfilat per l’Avinguda de Rhode de la Vila homenatjant a personatges creat pel circ més famós del món, com Varekai, Victoria Doll i sobretot, Saltimbanco, al qual l’han representat tres vegades al Carnaval de Roses amb unes disfresse totalment diferents.

I el final ja ha arribat. El final, volem dir, del binomi Sant Tornem-hi- Cirque du Soleil, ja que els components de la colla rosinca han decidit trencar el contracte unilateralment, i abandonar el circ per passar un Carnaval de Roses de cinema, ja que “hem tancat el cicle del personatges del Cirque du Soleil i hem obert un de nou amb personatges del setè art”, va afirmar Miguel Muñoz, cap de colla de la Sant Tornem-hi.

I el primer personatge de cinema que representaran serà “un de la trilogia de la pel·lícula ‘Los Juegos del Hambre, perquè, simplement, ens va agradar”, va dir Muñoz sense voler desvetllar quin és aquest personatge, tot i que va avançar que “la disfressa és molt guapa”.

Els membres de la colla Sant Tornem-hi estant engalanant la carrossa “com un escena de la pel·lícula, bé, en realitat hi hauran representades varies escenes de la pel·lícula”, va assenyalar Miguel.

La colla Sant Tornem-hi fa dos anys que no ha posat Barraca per la Festa Major “perquè som poca gent bàsicament, però potser aquest any la sol·licitem ja que ajuda a pagar les despeses del carnaval”, va reconèixer el cap de colla.

Així, els costos de la festa de Carnestoltes se sufraga amb “els 140 euros que paga cada membre”. Una quota bàsica que es manté igual que l’any passat, però a la que s’ha de sumar els 45 € de fer la disfressa, “sí, la quota sempre és la mateixa, a la que s’ha d’afegir el preu de la modista, per tant enguany paguem 185 euros, que són cinc menys que l’any passat”, va especificar Muñoz. Uns diners que donen dret a tots els components de la Sant Tornem-hi “28 adults i 12 nens i nenes a menjar i beure els quatre dies i l’arrossada de dilluns, tot i que la mainada només paguen la disfressa”. Un total de 40 membres que superaran als 28 que l’any passat es van disfressar de Saltimbanco.

Pel que fa a celebrar un sorteig únic o un per cada dia de carnaval, Miguel Muñoz va manifestar que l’era “igual, perquè faci com es faci serà una loteria, que si tens sort et toca”.

I la loteria li va tocar a la Sant Tornem-hi perquè sortiran amb el número 20 per ‘jugar a tenir gana’ durant el Carnaval de Roses, tot i que l’argument de ‘Los Juegos del Hambre’ ens sembla que no va ben bé per aquí.