La colla Scargottins convertiran el Carnaval de Roses en una cursa de velocitat… De cargols

Carnaval de Roses
Les futures hostesses de la Scargottins treballant en la seva 'màquina' Turbo

Les hostesses de la Scargottins donaran ombra durant el Carnaval de Roses als pilots de competició de la pel·lícula Turbo

Carnaval de Roses
Les futures hostesses de la Scargottins treballant en la seva ‘màquina’ Turbo

Els cargols són animals hermafrodites. no hi ha cargols mascles ni femelles, sinó que en un mateix cargol hi trobem els òrgans sexuals masculins i femenins. Doncs als components masculins de la colla Scargottins  els acabarà, potser, passant això. Al gènere femení de aquesta associació cultural de  carnaval no els passarà res, però als homes, i insistim que potser, els acabarà naixent l’aparell reproductor femení.

Ens expliquem. La mascota de la colla és un cargol. Una circumstància que per si mateixa, no passa res… Fins que passa. I pot passar, ja que els homes sempre, cada any, van disfressats de noies. Sempre.
Recordem per exemple, que en el seu primer any van anar de Marilyn, però també de Drag Queen, com al 2005, o de guerreres Manga, cas de l’any passat.

En aquest Carnaval de 2014 la colla Scargottins  representaran a Turbo, el cargol de carreres de la pel·lícula del mateix nom. De què aniran disfressats, doncs? De Turbo, clar!… Erroooor!! Aniran de les hostesses que aguanten el paraigües als pilots!. És a dir, un altre cop aniran de dones… Potser no passa res, i el nois sempre seran igual de ‘matxos’ que ara, Però, i si passa?

La representació de la pel·lícula ‘Turbo’ no era la primera opció d’aquesta colla, “no, teníem una altra disfressa i una altra decoració de la carrossa, però ens vam assabentar que hi ha un altra colla que anava del mateix, i vam decidir canviar. I el canvi es va produir quan vam veure ‘Turbo’”, ha explicat el cap de colla, Ferran Prats.

Els Scargottins van tenir la “sort’ de posar barraca per la festa major, “perquè sinó, la decoració que estem fent ara no la podríem fer”, ha dit Prats, per afegir “que fa dos anys no ens va tocar barraca i vam haver de reutilitzar tota la decoració de la carrossa”. Amb els guanys de la barraca i de la quota que paga Scargottins, “que són 125 euros per menjar, beure i la tela de la disfressa. Els que volen modista, tenim una de nostra, els cobrem 35 més. I la majoria l’agafa”, la colla costeja les despeses del Carnaval.

La carrossa escenificarà un circuit de carreres on hi ha dos pilots, en Turbo, l’estrella nord-americana de la velocitat, i Scargottin, que s’estrena en el món de la competició.

Carnaval de Roses
Aquests també seràn hostesses amb el paraigues per donar ombra a Turbo i Scargottin

Ferran Prats ha afirmat que han sol·licitat la subvenció de 250 euros que atorga l’Ajuntament, tot i que prefereix “que aquests diners es destinessin a premis, a qualsevol tipus de premi, que serveixi per potenciar el Carnaval de Roses, perquè aquest 250 euros aniran destinats, per exemple a cervesa, i amb els guardons potencies l’esforç que fan les colles per decorar les seves carrosses”.

El número de sortida que els ha tocat el 56, per la qual cosa no estan “gens contents” i Ferran considera que, en quant al sorteig, “s’hauria de prioritzar a les colles de Roses. És discriminatori, per a tots els llocs ho fan així, primer els de casa i després els de fora”.
I en quant a no servir alcohol durant la desfilada de dissabte li sembla “perfecte”.

Seran 86 hostesses les que donaran ombra als dos pilots de la competició durant el Carnaval de Roses. El mateix número, ni més ni menys, que guerreres Manga van ser-hi l’any passat.