La colla Scargottins farà el servei de recollida d’escombraries durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Futures Súper-escombraires treballant en diferents parts del seu futur camió

De Súper-escombraries, per netejar tota la brutícia que genera el Carnaval, aniran els membres de la colla Scargottins

Carnaval de Roses 2015
Futures Súper-escombraires treballant en diferents parts del seu futur camió

No sabem si tots els components de la colla Scargottins són nets i polits. Suposem que com en totes les cases. Hi haurà que es renten i dutxen cada dia, i d’altres que ho fan, sí, però de tant en tant, que l’aigua va cara.

El cas és que durant el Carnaval de Roses d’enguany els membres de la colla Scargottins aniran de Súper-escombraries, i tots del gènere femení, ja que com es tradició en aquesta colla, quan arriba la festa de disfresses tots els seus membres es converteixen en dones. Només cal recordar que l’any passat eren tots/es hostesses del cargol Turbo, personatge de la pel·lícula del mateix nom, o quan van ser guerreres Manga ara fa dos anys.

I per què de Súper-escombraires? “Perquè no sabíem de que anar i vam escollir una disfressa, que era de ‘dormilega’, però quan vam anar a comprar les teles no ens va agradar, i aquesta de Súper-escombraire la teníem aparcada des de fa uns… 15 anys”, va explicar el cap de colla de la Scargottins, Ferran Prats. Així, la seva carrossa deixarà de ser una pista de cursa de carreres per transformar-se en un camió d’escombraries, “però un camió que tindrà els dos costats laterals molt diferents un de l’altre, per a que la gent hagi de donar tota la volta a la carrossa si vol veure el seu engalanament en tota la seva dimensió, com ho hem fet en totes les nostres carrosses de cada any”, va assenyalar Prats.

Aquesta colla va disposar de barraca duran la Festa Major de Roses, per la qual cosa disposen d’uns 15.000 euros de pressupost per engalanar la carrossa i cobrir totes les despeses que suposarà cobrir el ‘sou’ i manutenció de totes les 125 Súper-escombraires, “39 més hostesses de ‘Turbo’ que vam ser l’any passat” durant els 4 dies de la festa de Carnestoltes.

125 Súper-escombraires que paguen ‘cadascuna’ una quota de 125 euros “la mateixa que l’any passat” que els dóna dret “a tot, fins i tot l’arrossada, menys la modista, que cadascú s’agafa la que vol”.

Al cap de colla de la Scargottins li sembla “perfecte” la proposta del departament de Festes i Carnaval de fer un sorteig para cada dia de desfilada per decidir el nombre de sortida, tot i que, finalment, es farà un únic sorteig.

Sigui com sigui, la colla Scargottins fotarà durant el Carnaval un cop de mà a Rosersa en la recollida d’escombraires amb 125 voluntàries… O no.