Suquet de peix de Rose

La colla Tarary retorna a la dècada dels 60 per viure la filosofia hippie durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Els 'hippies de la colla Tarary decorant la seva carrossa amb pau, amor i un xic d'improvisació

Els membres de la Tarary envoltaran de pau i amor hippies el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Els ‘hippies de la colla Tarary decorant la seva carrossa amb pau, amor i un xic d’improvisació

Als components de la colla Tarary els encanta viure en un món de fantasia, i si no de fantasia si en un món feliç. Una vàlvula d’escapament, suposem, per fugir de la realitat de cada dia, en la qual hem de carregar amb la maleïda crisi.
L’any passat, sense anar més lluny, es van disfressar d’Elfos del Nadal, èssers encarregats de fer, enmig de rialles cants i alegria, totes les joguines que després el Pare Noel reparteix a tots els nens del món.
El que dèiem, un món de fantasia. I com enguany no era questió de repetir disfressa han hagut d’abandonar aquest món idíl·lic, però han sabut trobar un d’altre amb pau i amor, el món hippie de la dècada dels 60, “hem escollit aquesta disfressa per fer un homenatge a tant de bon rotllo que hi havia en aquella època, no com ara. Abans eren feliços fumant-se quatre cigarrets tombats a la herba, i actualment no ens deixen fumar pràcticament enlloc. Ens hem de reivindicar un altre cop, hem de ser hippies”, va assenyalar la Yolanda Sierra, la cap de colla de la Tarary.

I en homenatge a la filosofia hippie la carrossa l’estan decorant “posant unes flors aquí, unes altres allà… Improvisant, vaja, perquè no tenim temps no diners i hem de reciclar molt”.

No disposen de gaire diners, segons la cap de colla, perquè no van poder gaudir d’una Barraca per la Festa Major de Roses, “la qual ajuda molt a cobrir les despeses del carnaval. Al 2013 si que vam tenir barraca i van poder canviar els eixos de les rodes del remolc, que van posar un doble eix, però com no vam tenir l’any passat, no podem destinar gaire en vestuari ni en carrossa”.

Així amb 125 euros, la mateixa quota que l’any passat, que paga cadascun dels membres de la colla Tarary, els dóna “per la disfressa, el menjar i beure pels sis dies de carnaval, tres que fem a Roses i tres del d’Empuriabrava”. I això que enguany seran 17 hippies, 8 menys que els 25 Elfos de Nadal que van anar amb aquesta colla el 2014, “sí, perquè tenim dues parelles que han decidit augmentar la família i estan a punt de donar a llum”.
La disfressa enguany es comprada i a l’arrossada la colla Tarary “no hi anem des de aquell any que ens vam deixar a fora no hem tornat”.

Pel que fa al sorteig la Yolanda creu que “per mi fins ara està super ben organitzat, i ben organitzat es podria fer un de sol, com actualment, o un per cada dia de desfilada”.

Doncs no va ser la bona organització del sorteig, sinó l’atzar el que els va donar un número de desfilada que per si voldrien la majoria de les colles, el nº 28. Amb aquesta posició de ben segur que els hippies seran molt feliços, amb la seva filosofia de pau i amor, passejant enmig de la rua del Carnaval de Roses.