La comarca de l’Alt Empordà fa valoració dels danys causats per les inundacions

Agència Catalana de l'Aigua
Les riuades també van afectar la C-31 / Foto: arxiu

El Consell Comarcal coordina la recollida de dades sobre els danys de les inundacions als municipis

Alt Empordà
Carretera en direcció a l’Escala inundada / Arxiu

Des de l’àrea de Protecció Civil del Consell de l’Alt Empordà s’està coordinant, al llarg de tota la setmana i per indicació de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, la recollida de dades sobre els danys produïts en equipaments i serveis públics dels diversos municipis de la comarca, que van resultar afectats per les inundacions registrades el passat dissabte i diumenge.

A partir de dilluns es va demanar als Ajuntaments una relació de les afectacions i una valoració econòmica dels danys soferts que, a mesura que han anat arribant, s’han tramès a la Generalitat. En aquest sentit es fa una especial incidència en els camins rurals malmesos per l’aiguat, ja que s’està gestionant disposar d’una ajuda directa de la Diputació de Girona per afrontar les reparacions de forma urgent.

D’altra banda, també s’ofereix assessorament als Ajuntaments per a tots aquells particulars que han quedat afectats per les inundacions per tal de derivar-los cap a les línies d’ajut establertes per les administracions en aquests casos, a banda de les que ja estigui cobertes per les assegurances privades.