La companyia de Jubiteatre de Roses torna a assaborir l’èxit amb la seva nova obra ‘Gente bien’

‘Gente bien’ és la cinquena obra que estrena la companyia Jubiteatre des de la seva creació al 2013

Companyia Jubiteatre
Una escena de ‘Gente bien’, obra representada per la companyia de Jubiteatre de Roses

Obra que estrena la companyia Jubiteatre de Roses, obra que esdevé tot un èxit d’assistència de públic. I és el que va passar el passat dijous  (i amb una segona sessió divendres) al Teatre Municipal amb l’estrena de ‘Gente bien’. Una obra, la  cinquena funció d’aquesta companyia composada per avis i àvies de la Vila, que es tracta d’un sainet molt divertit de Santiago Rusiñol on la gent gran de Roses va retratar el comportament com a “nous burgesos” de gent ennoblida sobtadament i que per a integrar-se millor en el seu nou ordre social, decideixen que en comptes de parlar el català, el seu idioma, amb amics i coneguts parlaran en castellà “que fa més fi”, o “és la moda i havem de parlar-hi” com es diu a l’obra. Es tracta d’un divertiment que retrata, en fons de burla, a determinats individus sorgits a la Barcelona de principis del segle XX i que es mantindrien en la era del franquisme.

Els components de Jubiteatre van començar a assajar ‘Gente bien’ “al mes de març per poder estrenar-la al juny, però una sèrie d’entrebancs va impedir que poguéssim assajar tots junts, així, al mes de maig vam decidir parar i reprendre els assajos a l’octubre i estrenar l’obra ara al desembre”, ha explicat la creadora i directora de la companyia Jubi-Teatre, la Fina Puigdomènech. Una companyia que ha anat creixent en nombre d’actors i d’actrius, per la qual cosa  per dirigir ‘Gente bien’, Puigdomènech va necessitar l’ajuda “de la Mercè Fages, que ha deixat de pujar a l’escenari per donar-me un cop en la direcció”.

Aquesta iniciativa impulsada per la Fina l’any 2013 no només significa un estímul, una motivació per a la gent gran que composa la companyia Jubiteatre, sinó que “és una satisfacció per a tothom, ells estant molt contents de formar part, ja que a part d’exercir la memòria i la mobilitat, ja que es movem molt, l’important és la cohesió del grup, de les amistats que s’han fet dins del grup, on tots riem, passem nervis i tot plegat és molt bo, i per a mi, personalment, m’ho passo molt i molt bé, m’ho passo bomba”, ha assegurat la directora de Jubiteatre.

I abans de pensar en la propera obra en la que s’endinsarà la companyia Jubiteatre el que volen fer els seu membres “és fer ‘bolos’ pels pobles de la comarca i fins i tot ens agradaria poder portar-la a Girona” ha avançat Puigdomènech.

Les 4 obres anteriors representades per la companyia Jubiteatre: