La Confraria de Pescadors de Roses cedirà un edifici per a la creació d’una Aula gastronòmica

Aula gastronòmica

L'Aula gastronòmica anirà en un edifici de la Confraria de Pescadors de Roses (punt groc)

En el darrer ple d’aquesta legislatura totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Roses van aprovar per unanimitat aquesta cessió per part de la Confraria de Pescadors d’un edifici de 101 m2 per encabir l’Aula gastronòmica

Aula gastronòmica
L’Aula gastronòmica anirà en un edifici de la Confraria de Pescadors de Roses (punt groc)

El projectes guanyadors del Pressupostos Participatius de Roses de 2018 van ser la creació d’un parc per a gossos, instal·lar jocs infantils a diferents punts de la Vila, fer un rètol de benvinguda a l’entrada de Roses i la creació d’una Aula gastronòmica.
Uns projectes pels quals l’Ajuntament va decidir augmentar la partida inicial destinada per a executar-los de cares a millorar la seva qualitat.

De tots quatre, el que s’ha executat ha estat el rètol de benvinguda, i el passat de dilluns, durant el ple que es va celebrar per tancar la legislatura actual es va aprovar per unanimitat la cessió d’un edifici de la zona portuària per a destinar-lo a Aula gastronòmica.

Concretament es va aprovar la cessió a favor de l’Ajuntament de Roses de la concessió administrativa, de la qual n’és titular la Confraria de Pescadors de Roses, per a l’ocupació i explotació d’un local per destinar-lo a aula gastronòmica en el Port de Roses, per un termini de 10 anys, amb una taxa per a l’ocupació privativa del domini públic portuari de 22,006 € m2/any per la superfície de 101 m2.

Comiats de legislatura

Ajuntament de Roses
Aquest passat dilluns, 20 de maig, es va celebrar l’últim ple de la legislatura 2015-2019

Aquest darrer ple del mandat que finalitzarà aquest proper diumenge, 26 de maig, amb votacions, va ser aprofitat pels portaveus dels diferents partits polítics per dirigir unes paraules de comiat i agraïment als seus companys de la corporació municipal.

Així, el portaveu d’ERC Roses, Joan Plana, va “agrair a tots plegats les estones compartides i els debats que hem tingut que ens han servit per aprendre moltíssim de tothom, i agrair també a tots el treballadors de l’Ajuntament la seva disposició durant aquests 4 anys”. Plana també va desitjar “de tot cor, molta sort a tothom a nivell personal a partir de diumenge sigui en l’àmbit que sigui”.

El regidor del PSC, Toni Rodríguez, va ser molt més concís en afirmar que “nosaltres també estem molt contents”.
Manel Escobar, portaveu del PPC Roses, va assenyalar que el que ha predominant als plens “ha estat el to dialogant, tot i que hi hagut moments que no ens ha agradat a tothom”, i també va voler “donar les gràcies als tècnics de l’Ajuntament”, per acabar dient que “ens hem dedicat a fer política i entre tots el que hem volgut és una millora, en tots els aspectes, del nostre municipi”.

El portaveu de Cs Roses, José Manuel Álvarez, va afirmar que “com a nou vingut a la política en sento agraït al Secretari, la Interventora, tota la gent de l’Ajuntament, a l’alcaldessa i a tots els treballadors dels diferents departaments”, remarcant que “en els plens hi ha hagut molt de ‘fair-play’ si el comparem amb d’altres Ajuntaments”, i desitjant “molta a sort a tots”.

Per la seva part, el portaveu d’Unió Municipal, Antonio Carrasco, que es va estrenar en política al maig de l’any passat, es va acomiadar de la resta de membres de la corporació, ja que no seguirà en el món de la política en formar part de cap candidatura, “agraint a tothom, tants als funcionaris de l’Ajuntament com al companys regidors, i aquí i ara és el últim meu dia en política, i gràcies a tots”.

Francesc Giner, portaveu del Gent del Poble es va afegir a les paraules dels altres portaveus, assenyalant que “hem estat en un Govern en minoria, però ha estat un mandat prou agradable, ens hem comportat tots i per això us dono les gràcies a tots”.

En aquest, el portaveu del PDeCAT, Mar Danés, va dir que “el mandat es preveia més difícil al principi del que ha sigut, tant a nivell polític com a nivell personal, i per tant només puc agrair aquell canvi de tarannà que vam tenir tots a partir del setembre del 2015”, dirigint unes paraules a Carrasco dient-li que “esperem que t’hagis sentit acollit pel Govern” i donant “les gràcies pel seu treball als nostres companys que no seguiran, als menys als plens, com en Josep Mª Masblanch i l’Anna Jorquera”.

Olga Simarro va intervenir fora del seu torn dient que “jo us he de donar les gràcies a tots, he de dir que per mi ha estat tota una experiència, he aprés molt a l’igual que tots, i us desitjo molta sort per al proper diumenge”.

Per últim, l’alcaldessa Montse Mindan, va incidir també en que “al principi de la legislatura semblava que havies de venir amb cuirassa als plens, però després no ha estat així, i per tant gràcies a tots pel respecte i per la feina feta, i ens veiem a partit del 27 de maig perquè hem de continuar treballant, això segur”, per finalitzar amb un “gràcies, sort i salut”.