La Confraria de Pescadors de Roses finalista als Guardons del Turisme de Catalunya 2014

Confraria Pescadors de Roses

Confraria de Pescadors de Roses

El Jurat va destacar la Confraria de Roses a la categoria de Millor experiència turística

Confraria Pescadors de Roses
Confraria de Pescadors de Roses

La celebració del Dia Mundial del Turisme la va encetar ahir a la tarda el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, amb una jornada professional al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, a la qual van assistir més de 700 professionals del sector turístic.

Una celebració que es va arrodonir amb l’acte de lliurament dels Guardons del Turisme de Catalunya 2014 que es va celebrar al vespre al Museu Nacional d’Art de Catalunya, presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

Els premis van ser un reconeixement a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable e innovadora, i entre els quals el Jurat va destacar en la categoria de Millor experiència turística, a la Confraria de Pescadors de Roses, la qual va quedar finalista per la seva iniciativa, pionera al litoral espanyol, de la Pesca-Turisme, impulsada per l’Ajuntament de Roses, l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i la mateixa Confraria.

El Jurat, però, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, va determinar els següents guardonats de 2014:

  • Monnatura Pirineus (Son), en la Categoria “Turisme Responsable” per desenvolupar la seva activitat de manera sostenible, mitjançant la responsabilitat ecològica i social. Aquest equipament de La Fundació Catalunya-La Pedrera situat molt a prop del poble de Son (Pallars Sobirà)  s’ha convertit en un referent per a la sensibilització de la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge. Tots els serveis i activitats que ofereix estan encaminats a oferir un tipus de turisme lúdic, vivencial, responsable i pedagògic dissenyat per donar a conèixer el territori on s’emmarca, les Valls d’Àneu i els Pirineus en general. Des de l’any 1998 ja hi han passat més de 100.000 visitants
  • Cava & Hotel Mastinell (Vilafranca del Penedès), en la Categoria ”Millor experiència turística”, Es tracta d’un establiment enoturístic que vol integrar la producció de cava amb els serveis enoturístics  amb una oferta de qualitat i on el client i la seva atenció són prioritaris. Les experiències que ofereixen incorporen les tradicions i la cultura del Penedès, amb estades que incorporen activitats com ara cursos d’iniciació als vins, assistència a assajos dels castellers, tast d’olis….amb l’objectiu de donar a conèixer el cava i la cuina típica penedesenca.
  • Maria Abellanet, en la categoria “Millora del coneixement i a la recerca aplicada al sector turístic”, per la seva dedicació al turisme, tant a través de la direcció general del grup CETT-UB  com també participant en les institucions i els fòrums sobre el turisme a casa nostra i a tot el món. La seva tesi doctoral defensada a l’abril de 2014, sobre “La implantació de la formació superior en turisme a les universitats catalanes entre el 1997-2008” contribueix de forma notable a la millora del coneixement i la recerca aplicada al sector turístic i  suggereix noves pautes que permeten la presa de decisions en l’àmbit de la formació turística al nostre país, tant a nivell públic com privat.
  • Associació de Càmpings de Lleida, en la categoria “Innovació”. Actualment agrupa 46 càmpings de muntanya i d’interior de les comarques del Pallars Sobirà i Pallars Jussà, Aran, Alt Urgell i Alta Ribagorça agrupats amb la voluntat de juntar esforços i treballar plegats defensant la destinació d’interior i muntanya . Tot un esforç conjunt destinat a posicionar-se com destinació d’alta qualitat, mantenint el caràcter diferencial de cadascun d’ells, respectuós amb la diversitat, però compartint l’excel·lència, prestigi, qualitat i familiaritat, els 4 punts que els uneixen.