La conscienciació dels banyistes fa tenir un estiu tranquil, fins al moment, a les platges de Roses

Creu Roja de Roses

Voluntaris de la Creu Roja a la platja de Les Botxes de Roses

La Creu Roja no ha hagut d’intervenir en cap incidència important el que portem d’estiu a les platges de Roses

Creu Roja de Roses
Voluntaris de la Creu Roja a la platja de Les Botxes de Roses

Igual o més estiuejant que l’any passat hi ha aquest estiu a les platges de Roses, però en el que portem d’estiu no hi ha cap incident a destacar. “Està sent, de moment, un estiu tranquil, només hem hagut d’atendre petites incidències com alguna picada d’abella o petites ferides pel fregament amb alguna roca”, ha afirmat la coordinadora del Servei de Platges de la Creu Roja, Laia Segura, que s’ha estrenat en el càrrec aquest mateix estiu, “sortosament m’he pogut incorporar i posar-me al dia de tots els protocols amb la tranquil·litat que requereix, gràcies a que estem tenint un estiu força tranquil en quant a incidències destacables”, va dir Segura.

Una de les principals causes que no hagi hagut cap incidència és que “el juliol ha estat especialment tranquil a les platges de Roses pel que fa a l’aglomeració de persones en les activitat que es puguin desenvolupar, ni tampoc s’ha donat cap situació de perill”, ha dit Segura, la qual ha remarcat, sobretot, “la conscienciació respecta a altres anys dels banyistes, que segueixen les recomanacions de prevenció que donem des de la Creu Roja”.

No hi ha gaire meduses enguany a les platges de Roses

Enguany les platges de Roses no pateixen, de moment, plagues de meduses, ja que, segon la coordinadora de la Creu Roja “ens han arribat casos puntuals i aïllats de picades que es comuniquen que poden ser de meduses, però no hem tingut en cap platja un grup de meduses que fes convenient avisar a la població”.

Una cadira amfíbia més per a la gent discapacitada

Un altre servei que ofereix la Creu Roja a les platges de Roses són les cadires amfíbies per a la gent discapacitada, “ara disposem de quatre, tres de la Creu Roja i una altra cadira que va regalar un dels equips del Tour de França a Vela a l’Ajuntament de Roses de Roses i que ens la cedeix a nosaltres”, va explicar Laia Segura.
Unes cadires amfíbies gràcies a les quals els socis de FADIR i l’Associació Tramuntanets poden gaudir del mar de la Costa Brava.