La consellera Jordà i la diputada Casamitjana reivindiquen la república en un acte celebrat a Roses

ERC Roses

Foto de família dels participants al vermut popular amb la consellera Jordà i la diputada Casamitjana

La consellera Teresa Jordà i la diputada Magda Casamitjana van reivindicar el projecte republicà el passat dissabte, 11 d’agost, en un vermut popular organitzat per la secció local d’ERC Roses

ERC Roses
Foto de família dels participants al vermut popular amb la consellera Jordà i la diputada Casamitjana

En una Festa Major es pot encabir tot, fins i tot un acte polític, com així ho va assenyalar el president d’ERC Roses, Joan Plana, el passat dissabte durant el vermut popular organitzat pel grup municipal republicà, en afirmar, al donar la benvinguda als assistents “la idoneïtat de fer un acte en unes dates tan assenyalades, quan el municipi celebra la seva festa major”, per recordar tot seguit que “ara fa just un any, celebràvem un acte semblant en aquest mateix emplaçament. Llavors ens acompanyava també la Consellera d’Agricultura, que en aquell moment era la Meritxell Serret.  Avui, la Meritxell no pot ser aquí, i   per això crec que hem de començar amb un record per a tots els presos i exiliats que pateixen la repressió antidemocràtica al nostre  país”.

Casamitjana, per la seva banda, va defensar la necessitat de construir República amb els municipis com a base, com a institució més pròxima als ciutadans i com eina indispensable per poder actuar de forma directa sobre la societat. “Els municipis hem estat sempre la primera línia de batalla contra les injustícies  que  vivim.  I  han  de seguir sent el baluard i l’exemple de la nostra lluita”.

Per últim, va intervenir la consellera d d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, la qual va fer un recorregut històric per tota l’evolució del catalanisme i el republicanisme al nostre país, enllaçant la situació del moment actual amb les lluites que han tingut lloc en el darrer segle per tal de conquerir drets i socials i també drets nacionals. “Venim de l’esquerra que va fer caure la monarquia el 1931, de la reivindicació pel vot femení, de la lluita pels drets laborals, de l’oposició al feixisme, de l’activisme per una educació pública, laica i moderna, i també de tota la transformació de la centralitat política d’aquest país cap a l’independentisme”,  va  afirmar.  Jordà va tenir també  un  record  per  tots  els  presos  i exiliats, i va acabar la seva intervenció citant unes paraules d’Oriol Junqueras afirmant que “els catalans pot ser som el fruit de moltes derrotes, però també som la llavor de totes les victòries”.

Visita institucional i signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament de Roses

Ajuntament de Roses
La consellera Teresa Jordà i l’alcaldessa Montse Mindan durant la signatura en el llibre d’honor

Aprofitant la seva visita l’equip de govern de Roses, encapçalat per l’alcaldessa Montse Mindan, i els regidors d’ERC va rebre a la consellera Teresa Jordà a la sala de plens de l’Ajuntament, abans del vermut popular. Rebuda institucional durant la qual es va convidar a la consellera a signar en el llibre d’honor consistori.

En acabar el vermut popular la consellera i la diputada, acompanyades de la resta d’assistents van anar a visitar l’autobús d’Òmnium Cultural que recorre el país en protesta per la repressió política que viu Catalunya.