La corrupció s’instal·la durant tres dies al Teatre de Roses

Grup de Teatre de Roses

Un momnet de la representació de L'Inspector de Nikolai Gógol pels actors del Grup de Teatre de Roses

El Grup de Teatre de Roses va representar divendres, dissabte i diumenge ‘L’Inspector’ de Nikolai Gógol

Grup de Teatre de Roses
Un moment de la representació de L’Inspector de Nikolai Gógol portada a terme pel Grup de Teatre de Roses

L’Inspector és una obra de Nikolai Gógol, el qual va invertir bona part de la seva vida i dels seus esforços intel·lectuals a compondre aquesta peça teatre, que esdevindria la seva obra magna.
Una peça de la comèdia satírica que ens situa en una petita ciutat de la Rússia del segle XIX, però bé podria tractar-se d’ un petit poble com d’una gran capital de l’època actual, ja que parla de la corrupció política.

És una comèdia d’errors en la qual es demonitza la cobdícia humana, l’estupidesa i la corrupció política de la Rússia Imperial i per tant, de tots els temps. “Es creu que està basada en una anècdota que Pushkin va explicar a Nikolai Gógol”, va explicar als assistents a la sala teatral el rosinc Esteve Sala abans d’iniciar-se la representació.

I aquesta obra del segle XIX va ser l’escollida pel Grup de Teatre per representar en aquesta temporada de primavera al Teatre Municipal de Roses. Una peça en la que es concatenen successives escenes mentre es va desenvolupant, mitjançant l’embullo d’uns personatges amb uns altres, un interminable i vertiginós cercle d’engany entorn del personatge principal, Khlestakov, que personalitza la irresponsabilitat, la frivolitat i l’absència de mesura.

Una obra que va fer gaudir a la majoria del públic que va assistir a una de les tres representacions que es van dur a terme el divendres, dissabte i diumenge passats.