La Creu Roja de Roses canvia de seu per fer-se més visible i desenvolupar més projectes d’àmbit social

La nova seu de la Creu Roja Roses-Castelló d'Empúries està situada a la Carretera de les Arenes, nº10-12

La Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries ha deixat el primer pis que ocupava a l’edifici de la Gran Via Pau Casals per traslladar-se a un nou local més ample des d’on s’imparteixen tallers i cursos dirigits a la infància, la gent gran i a l’ocupació laboral

La nova seu de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries està situada a la Carretera de les Arenes, nº10-12

L’anterior seu de la Creu Roja de Roses-Castelló d’Empúries estava ubicada al primer pis de la Gran Via Pau Casals, nº 210, a sobre del Win Palace. Pis que feia les funcions d’oficines per tal de coordinar les tasques de socorrista  a les platges de Roses i el servei d’ambulància en els esdeveniments esportius, lúdics i culturals que s’organitzen a la Vila. Unes tasques de socorrista de platja que des de fa uns anys la Creu Roja no les porta a terme, ja que s’assignen per concurs i l’organització humanitària no pot competir econòmicament amb les moltes empreses del sector que es presenten per fer les funcions de socorrista. Així mateix, el servei d’ambulància també es va haver de deixar perquè el vehicle en complir 10 d’anys de vida no podia seguir prestant el servei. I com no es podia fer les funcions de socorrista, desenvolupades per joves, la Creu Roja va anar perdent voluntaris fins al punt que no hi havia personal necessari per fer el servei d’ambulància. Per tant, no calia adquirir una ambulància nova perquè no hi havia personal que la portés.

I de tot això, com explica l’actual coordinadora del Creu Roja de Roses, Clàudia,  ja fa un parell d’anys, “per tant, vam haver de reubicar els nostres objectius, és a dir, com no podíem oferir els nostres serveis en l’àmbit sanitari vam centrar-nos en l’àmbit social”.

Àmbit social com els projectes que ja portava a terme la Creu Roja envers la gent gran, “i vam obrir d’altres d’atenció a les famílies, dirigit a la infància o a l’ocupació laboral, entre d’altres”, ha afirmat De Cruz.
I per fer més visibles aquests projectes i poder atendre a la gent que ho requereix, la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries va deixar el primer pis de la Gran Via, que feia, principalment les funcions d’oficina, per traslladar-se a un local situat a la Carretera de les Arenes, nº 10-12.

Un trasllat que es va fer efectiu el passat mes d’abril, i que des de llavors la Creu Roja ofereix, gràcies a les possibilitats que dona l’espai de la nova seu, “cursos de formació, com els de primers auxilis que ja els fèiem, i als que hem afegit els tallers que organitzem dividits segons el segment de la població: infants, adults i gent gran”, ha afirmat Clàudia De Cruz.

Altres cursos que organitza la Creu Roja de Roses són, per exemple el d’alfabetització de català dirigit als nouvinguts, i que l’entitat havia d’impartir fora de la seva seu per manca d’espai, la qual cosa ja no tornarà a passar perquè el nou local disposa de 190 m2, “que ens permeten tenir diferents aules per poder fer, a la vegada, sessions grupals i entrevistes personals alhora”, ha destacat De Cruz.

I a la nova seu de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries són quatre persones, la mateix Clàudia De Cruz com a coordinadora, l’Esther Simon encarregada dels projectes de la gent gran, la Laia Rosés, responsable dels cursos i tallers d’ocupació laboral, i la Glòria Pascuet com voluntària les que atenen a tota la gent que necessita quelcom tipus d’ajuda en l’àmbit social.