La Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries commemora el Dia Mundial de la Creu Roja

Festa Creu Roja

La Creu Roja de Roses-Castelló d’Empúries celebra la seva festa al Teatre Municipal de Roses en motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Creu Roja

Festa Creu  RojaLa Creu Roja, moviment humanitari internacional que aplega al voltant de 97 milions de voluntaris arreu del món, va ser fundat per protegir la vida humana i la salut, per garantir el respecte a tots els éssers humans i per prevenir i alleujar el sofriment humà, sense cap tipus de discriminació basada en la nacionalitat, raça, gènere, creences religioses, classe social o opinions polítiques.

I la Creu Roja commemora el seu Dia Mundial el 8 de maig. Per aquest motiu, la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries va voler tornar a celebrar, ahir al Teatre Municipal, la seva festa. Una diada que organitza per segon any consecutiu, i que va servir per fer un balanç de les activitats que ha desenvolupat l’entitat humanitària al llarg del darrer any, així com per reconèixer la tasca de 6 persones o entitats envers la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries.

El seu president, Jordi Segura, va recordar les activitats desenvolupades els darrers 12 mesos per l’entitat que presideix, com els Serveis Preventius d’Ambulància als espectacles de carrer desenvolupats per diferents associacions culturals de Roses, el Servei de platges, i els serveis que van portar a terme durant els incendis del juliol passat, tant l’originat a La Jonquera com el de Portbou.

Segura també va destacar la formació portada a terme en primers auxilis, “tenint en compte que des de el passat 1 de gener ja no podem fer cursos de Socorrista Aquàtic, ja que ara se considera una formació de Grau Mitjà i, que a partir d’ara, desenvoluparà, l’institut Illa de Rodes”.

El president de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries va remarcar que durant els darrers dos anys “hem recollit 50 tones d’aliments provinents tant de la Unió Europea com de la Recapta d’Aliments, amb els quals hem ajudat a 470 families, el que suposa al voltant de 1.500 persones amb més de 1.800 lots entregats”.

Jordi Segura va recordar, així mateix, la recollida de taps de plàstic per a la campanya portada a terme per la Fundació SEUR, les 10 beques escolars en vestuari i calçat esportiu i les 4 de material escolar i la col·laboració amb l’IES Illa de Rodes en el Dia d’Europa i el servei dels telèfons SOS en violència de gènere.

El president de l’Assemblea va destacar el renaixement de Creu Roja Roses Joventut, la qual va col·laborar i organitzar diferents activitats, com el campionat de futbol sala, per la Marató TV3, la campanya de joguets per Nadal, la Caminada a Cadaqués per conscienciar a la societat sobre la drogoaddicció o la recollida d’aliments amb Càrites a l’hipermercat Carrefour.

D’entre les activitats o projectes que l’entitat humanitària de Roses té previst portar a terme com cada any, destaquen la recollida de joguines per als nens cap a l’estiu, “perquè considerem que és a l’estiu quan més temps té la mainada per gaudir dels seus joguets”, va assenyalar Segura, i la campanya de recollida de mantes que portaran a terme durant la segona edició de la Fira de la Rosa.

Tot seguit, van pujar a l’escenari els membres del comitè local, Maria Àngela Foraster, Carme Quintana i Marc Danès, per fer els reconeixements a les persones i entitats que han col·laborat amb la Creu Roja amb l’entrega d’un obsequi en forma de figura artesanal realitzada pel taller Animart de Roses. Els guardonats van ser:

  • Miquel Romañach, de 93 anys, per la seva tasca en la captació de fons i que actualment viu a l’Uruguai
  • Carme Prat, també per la seva feina en la captació de fons.
  • Miguel Carrasco – Voluntari, preventius, platges, administratiu i junta.
  • Jesús Fuentes, per la Formació desenvolupada entre els joves
  • Club Rotary de Roses- Empuriabrava, per un desfibril·lador que va cedir i l’entrega que va fer ahir mateix de 600 quilos d’arròs. Un guardó que va recollir el seu president Josep De Frutos
  • Jordi Velasco, (a títol postúm) fotògraf de la 1ª Festa de la Creu Roja, i el qual sempre col·laborava amb l’entitat.

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, va tancar la part dels parlaments, per donar pas al concert que va oferir Carme Vilà amb la interpretació  en solitari de l’Arabesca op. 18 de R. Schumann, i l’Andante spianato i Gran Polonesa brillante op.22, de Chopin, per tot seguit tocar a quatre mans amb Pilar Guarné la Fantasia en fa menor de F. Schubert i les Danses hongareses de Brahms.

Un concert de piano que va cloure la segona Festa de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries.