La Cuina del Vent impulsa una nova campanya gastronòmica amb motiu dels 15 anys del col·lectiu

La Cuina del Vent
8 de ls 11 cuiners que formen La Cuina del Vent

La Cuina del Vent s’ha consolidat com a col.lectiu gastronòmic ambaixador de l’Empordà, amb reconeixement a Catalunya i també a nivell internacional

La Cuina del Vent, el grup gastronòmic de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, va anunciar ahir divendres una nova campanya amb motiu del quinzè aniversari, en un acte a Sant Quirze de Colera, on es va fer un esmorzar de forquilla amb productes del territori. La nova campanya de promoció, que inclourà menús amb motiu dels quinze anys, vol  potenciar encara més aquest col·lectiu, que s’ha consolidat com a ambaixador gastronòmic de la comarca i que ha estat reconegut i premiat a l’àmbit internacional.

Una part dels diners dels menús dels 15 anys aniran destinats a la Marató de TV3

Segons es va anunciar, una part dels diners dels menús dels restaurants del col·lectiu amb motiu del 15 aniversari, que se serviran de finals d’octubre a finals de novembre, aniran destinats a la Marató de TV3. La campanya que s’impulsarà inclou una nova imatge corporativa, un díptic, unes targetes personalitzades pels establiments membres, nova placa, una guia promocional i una nova pàgina web.

La Cuina del Vent ha rebut importants reconeixements a la seva tasca en el camí de l’excel·lència en la gastronomia i en la defensa i promoció dels productes de l’Empordà, com el premi FoodTrekking 2016 com a millor experiència en turisme gastronòmic, concedit per la World Food Travel Association (WFTA),  considerada la principal autoritat del món en turisme gastronòmic.

La Cuina del Vent va néixer de la inquietud d’un col·lectiu de professionals que creu en la gastronomia com a eina d’expressió i com a portadora del saber popular acumulat a través de la història, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà. El col·lectiu defensa la terra i els petits productors i promociona els productes de l’Empordà

Segons destaquen els seus responsables, “la nostra cuina és un fidel reflex de la generositat de la nostra terra, un país de contrastos, amb una costa agosarada i feréstega i una altra allargada i suau que ens regala peix i marisc. Una plana infinita que veu renéixer horts i camps arreu; una muntanya intensament verda i fèrtil, i una altra de seca i agresta, prenyada de caça i de fruits silvestres. Tota aquesta complexitat és el que omple de riquesa, varietat i contrastos la nostra cuina”

El grup reuneix professionals i establiments d’alta qualitat i inicia el seu camí amb la voluntat de madurar per tal de compartir i intercanviar coneixements, organitzant mostres, xerrades i seminaris que fan millorar la qualitat del servei i contribuiran a estrènyer els vincles entre la gent de l’ofici.

La Cuina del Vent

La Cuina del Vent és un grup gastronòmic que compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hosteleria de l’Alt Empordà i està format per professionals de diferents branques de l’hostaleria que, amb l’objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, amb qualitat, sostenibilitat, proximitat i solidaritat, volen compartir i exportar arreu les arrels i la peculiar personalitat de l’Alt Empordà.

Els membres de la Cuina del Vent 2019 són:

  • Toni Gotanegra, de l’Hotel Terraza, de Roses
  • Xavier Sagristà, del Castell Peralada Restaurant
  • lvador Jordà i Elena Giró, de l’Hotel Emporium, de Castelló d’Empúries
  • Carles Fabregó, del Restaurant Antaviana, de Figueres
  • Gregori Abella, del Restaurant Falconera, de Roses
  • Fausto Rom, del Restaurant Rom, de Roses
  • Lluís Fernández, del Restaurant Els Pescadors, de Llançà
  • Guillem Gavilán, del Restaurant Voramar, de Portbou

Rafel Pell del Restaurant Reina de Port-lligat, de Mollet de Perala