La Cursa Badia de Roses torna a reeditar l’èxit de les primeres dues edicions

Cursa Badia de Roses

Moment de la sortida de la III Cursa Badia de Roses

Uns 400 atletes participen en la Cursa Badia de Roses i una setantena a la nova Cursa Kids

Cursa Badia de Roses
Moment de la sortida de la III Cursa Badia de Roses

La primera edició de la Cursa Badia de Roses, que comprén les distàncies de 5.000 i 10.000 metres, va començar amb bon peu en quant a organització, ja que es van inscriure un total de 280 participants. Èxit que es va superar l’any passat amb la participació de 335 atletes, tot i que es van inscriure un total de 361.

I enguany l’organització va decidir tancar les inscripcions en arribar als 400 atletes, per tant, torna reeditar l’èxit assolit en les seves primeres dues edicions. Uns corredors que venen a Roses atrets pel recorregut, totalment planer, que el fan assequible a tothom, ràpid, el que facilita poder millorar les marques, i que transcorre “per un entorn privilegiat, perquè córrer al costat del mar sempre es maco, i enguany hem passat pels fossars de la Ciutadella, la qual cosa encara m’ha agradat més, per tant, només queda felicitar a l’organització i desitjo que s’acabi consolidant aquesta cursa”, va manifestar el guanyador de la distància de 10.000 metres, Enric Roura, el qual ja va guanyar la prova l’any passat, tot i que amb un temps de 32 minuts i 54 segons no va superar la marca assolida al 2017, quan va fer 32 minuts i 40 segons. Roura va assegurar que l’any vinent tornarà amb l’objectiu d’aconseguir el triplet.
Un triplet que ja en té Dona Olivas, ja que aquest atleta ha estat el primer rosinc en travessar la línia de meta en les tres edicions de la prova.

Pere Sastre, president del Club Atletisme Roses, es va mostrar molt content de com es v a desenvolupar la prova “un cop els atletes han dit que el nou recorregut, que passava pel fossar, els hi agradat molt i que continua sent ràpid, per tant si els corredors fan una valoració positiva no puc afegir res més”.

Pel que fa a la novetat de la 3ª edició d’aquesta prova, la Cursa Kids, destacar que va esdevenir un èxit de participació en prendre la sortida una setantena de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. Joves corredors que van prendre la sortida dividits en 4 categories, Pre-benjamí, Benjamí, Aleví i Júnior, per recórrer 300, 500, 700 i 900 metres respectivament.

400 euros que el Club Atletisme Roses donarà a FADIR

Cursa Badia de Roses
Moment de la sortida de la Cursa Kids dels Pre-benjamins (a dalt) i dels Júniors

A banda de la vessant esportiva, la Cursa Badia de Roses també és solidària, ja que destina 1 euro de cada inscripció a una entitat social de la Vila, i que enguany ha estat la Fundació d’Ajuda al Discapacitat de Roses, FADIR, l’entitat beneficiària i l’encarregada de posar a disposició de la prova un bon grapat de voluntaris, la que rebrà per part del Club Atletisme Roses 400 euros.

En aquest sentit, el president del Club Atletisme Roses va voler agrair la tasca d’aquests voluntaris, de la Policia Local i de l’Ajuntament de la Vila, “perquè sense la implicació de tots plegats seria impossible organitzar qualsevol esdeveniment esportiu amb èxit”.