La Cursa de la Dona de Roses se supera en quantitat i qualitat

Cursa de la Dona de Roses

Moment de la sortida de la XII Cursa de la Dona de Roses

El canvi d’emplaçament i de recorregut de la Cursa de la Dona de Roses esdevé en tot un encert en la seva dotzena edició, que va superar el rècord de participació de l’any passat

L’any 2017 els organitzadors de la Cursa de la Dona es van marcar l’objectiu d’arribar als 1.000 participants, quan l’any anterior van ser uns 700 atletes.
Ho van aconseguir.

Al 2018, els membres del Club Atletisme Roses van ser més agosarats i van voler arribar als 1.500 participants. Objectiu que també es va complir.
I per enguany, la fita era arribar als 2.000 atletes, i es va quedar a les portes, ja que ahir, a la XII Cursa de la Dona de Roses hi van participar 1.734 persones.
No es va assolir l’objectiu, fetdel tot lògic perquè no cada any es pot fer córrer 500 atletes més que a l’edició anterior. “Volíem arribar a la xifra de 2.000 però sinó ho fèiem no passava res, en absolut, i estem molt contents perquè hem tornat a superar el rècord de participació de l’any passat, que està molt i molt bé”, va afirmar el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre.

La Cursa de la Dona de Roses, que destina íntegrament els diners de la inscripció a a la Fundació Roses Contra el Càncer, va canviar en la seva dotzena edició l’emplaçament de la sortida i arribada, passant del port esportiu a la Ciutadella de Roses, per la qual cosa va modificar també el seu recorregut.

Així, els 1.734 participants, entre d’ells els Bombers de Roses i la geganta Demetria, va sortir de l’Avinguda de Rhode, a les portes del recinte emmuralla, per anar en direcció Figueres. Un cop van deixars enrere la rotonda de l’Elefant Blau van girar pel carrer Jacinto Benavente en direcció al passeig marítim, a l’alçada del restaurant Rom. I pel passeig van tirar en direcció la Bocana de Santa Margarida, però tot just traspassat l’Hotel Marian, els corredors van fer mitja volta en direcció al port de Roses fins arribar a l’escultura del Zigurat per anar agafar el carrer Sant Elm, a l’alçada delBar Ribereta, enllaçar amb el carrer Pi i Sunyer, passar per la plaça Catalunya, Oficina de Turisme per entrar per la part de darrera de la Ciutadella. Ja a dins del recinte emmurallat els atletes van fer el darrer quilòmetre de la cursa, composada d’un recorregut de 5km, abans de creuar la línia d’arribada.  

Un canvi d’emplaçament i de recorregut que “ha estat molt positiu, perquè si una cosa ens ha dit la gent ha estat l’encert del recorregut, però sobretot de fer l’arribada en l’escenari tant excepcional com el de la Ciutadella”, va afirmar Sastre.
Com a novetat de la XII Cursa de la Dona, les i els atletes portaven incorporat un xip en el dorsal, que va permetre que al final de la cursa cadascun rebés un sms al seu telèfon notificant-los el temps realitzat.

L’esplanada de la Ciutadella, a part del propi encant de l’emplaçament, també va ser ideal en quant a l’espai, infinitament molt més ample que al pàrquing del port esportiu, on els atletes podien gaudir de l’ombra dels arbres mentre reposaven forces menjant una poma i bevent aigua que els hi entregaven voluntaris de la Fundació Roses Contra el Càncer.
Espai que va poder permetre als fisioterapeutes de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) practicar un massatge a tots els atletes que ho sol·licitaven.
També assenyalar que les empreses, comerços i entitats de Roses van donar un total de 90 obsequis que es van sortejar entres els 1.734 atletes.

La jove Laura Torres repeteix com a guanyadora

Pel que fa a la vessant pròpiament esportiva destacar que la gunyadora absoluta de la Cursa de la Dona va ser la jove de 15 anys Laura Torres, amb un temps de 20 minuts i 21 segons. La Laura, provinent del Ripollès, i que de les quatre vegades que ha participat ha guanyat en tres, va afirmar que el nou recorregut de la Cursa de la Dona de Roses “és molt bonic, perquè primer passava per front de mar i després pel mig del poble i en aquesta zona ha estat molt xulo perquè els ciutadans donaven molts d’ànims als corredors”.

La jove atleta va destacar, també “la bona organització de la cursa, que a més es fa per una bona causa com és ajudar a lluitar contra el càncer”, per remarcar que “considero que s’haurien de fer més curses solidàries com aquesta”.

L’any vinent, 2.000 atletes

Enguany no s’ha pogut assolir la xifra de 2.000 atletes participants a la Cursa de la Dona de Roses, “però l’any vinent es podria assolir, si anem pas a pas és una xifra a la que podem arribar perfectament”, va anunciar el president del Club Atletisme Roses.