La Cursa de la Dona de Roses s’ha fet gran

Cursa de la Dona de Roses
Pere Sastre, Montse Mindan, Pilar Serra i Cinto Berta durant la presentació de la XII Cursa de la Dona de Roses

De ser una prova atlètica on en la seva primera edició no va arribar al centenar de corredors, la Cursa de la Dona convoca actualment a més de mil atletes

Una entitat modesta com el Club Atletisme Roses va impulsar, ara fa 12 anys, la Cursa de la Dona per tal de fomentar la practica esportiva a la Vila, i que millor forma que fer-ho en família, per això se’l va anomenar la Cursa de la Dona.

“I ja que fem esport perquè no ajudar als que ho necessiten”, va pensar llavors el president del Club, Pere Sastre, així, tots els diners íntegres que es recaptessin de les inscripcions anirien a parar a la Fundació Roses contra el Càncer.

Pensat i fet. A la primer edició hi van participar un bon grapat de rosincs i rosinques que no van arribar al centenar. S’ho van passar d’allò més bé perquè van fer esport envoltats de familiars i amics. Et aquí el secret d’aquesta cursa.

Des del primer any, el Club Atletisme Roses va tenir la implicació i col·laboració absoluta de l’Ajuntament en organitzar aquesta prova, que poc a poc, any rere any, anava augmentat la seva participació.
De tal manera que des de fa 3 anys, ja no parlem de 200, 300 o 500 atletes participants, sinó de 1.000, de 1.500 i de 2.000 persones, l’objectiu d’enguany, que decideixen fer esport corrent en la Cursa de la Dona de Roses.

Per això, la Cursa de la Dona de Roses s’ha fet gran, molt gran. I la millor prova és que abans es feia el dia assenyalat, i punt. Però ara, des de l’any passat, es fa una presentació com requereixen els grans esdeveniments. I la Cursa de la Dona de Roses, sens dubte, és un gran esdeveniment.

I així, el mateix Pere Sastre, acompanyat de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar i Serra, el membre de la Junta de l’entitat, Cinto Berta, van fer la presentació oficial, a la sala de plens de l’Ajuntament, de la XII Cursa de la Dona de Roses.

Tota, o gairebé tota, la informació al voltant d’aquesta prova atlètica solidària ja la va oferir ViladeRoses, però cal destacar de la presentació una novetat, “que tots els corredors portaran un xip i un cop acabada la cursa rebran en el seu mòbil un sms comunicant-les el temps que han fet”, va afirmar el president del Club Atletisme Roses.

Pilar Serra, entitat beneficiaria d’aquesta Cursa de la Dona, la qual destina l’import íntegre de les inscrpcons i que l’any passat va recaptar 14.212 euros (descomptades les despeses), va agrair “la gran tasca que porta a terme al Club Atletisme Roses, juntament amb nosaltres, per cada any superar amb escreix el nom de participants, i especialment la tasca dels voluntaris, que no es veu, però que és totalment imprescindible per assolir l’èxit en quant a l’organització”.  

Cinto Berta va destacar la iniciativa de la Fundació en presentar un cartell que “identifica a qualsevol empresa, botiga, comerç, establiment o entitat com a col·laboradora de la Cursa de la Dona a través de regals, donatius o oferiment dels seus serveis”. Berta va remarcar que aquests cartells “especifiquen ‘aquest establiment hi col·labora!’ per emfatitzar aquesta col·laboració que agraïm moltíssim”.

Per últim, l’alcaldessa de Roses va afirmar que “ens sentim orgullosos d’aquesta Cursa de la Dona, perquè va més enllà de ser una prova esportiva, de ser un esdeveniment social, i si els organitzadors es veuen capaços d’organitzar una prova en la que volen que hi participin 2.000 persones, com a poble hem d’estar a l’alçada, ens hem d’inscriure i hem de formar-hi part tots plegats per després sentir-nos tots orgullosos de tenir una prova que sigui anomenada més enllà de les nostres contrades, perquè si Roses en té alguna cosa, és que és un poble molt solidari”.