Roses Cultura

La desfilada de divendres del Carnaval de Roses més tranquil·la dels darrers anys

Roses viu una desfilada de Carnaval on la festa, l’alegria i el civisme van ser els protagonistes

Respecte. És el que hi havia davant la teoria que el Carnaval de Roses es veuria desbordat per la gent d’altres poblacions que vindrien a casa nostra per viure la festa de disfresses en ser Roses una de les poques poblacions de l’entorn que va apostar per decidir celebrar el Carnaval en les seves dates originals.

Respecte “perquè, segons les previsions, la nit de divendres havia de ser especialment complicada en el sentit que hi hauria molt de descontrol, i no ha estat així gràcies al dispositiu muntant de manera conjunta entre l’Ajuntament, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el CAP de Roses, i gràcies especialment a les colles que han volgut gaudir de la festa amb civisme i responsabilitat. S’ho han passat bé i al mateix temps permeten passar una bona nit de Carnaval sense ensurts més enllà de l’incendi d’un cotxe, que ha esta un fet totalment fortuït”, ha destacat l’alcalde de Roses, Joan Plana.

En el mateix sentit s’ha expressat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, en assenyalar que “ha estat una gran tasca per part de tothom, les colles, els cossos de seguretat, el personal sanitari de Roses i l’Ajuntament perquè la festa es desenvolupés, dins les circumstàncies actuals, de la manera més normal possible i, gràcies a tothom, s’ha aconseguit”.

I a part d’aquest ensurt que va significar l’incendi d’un vehicle a l’Avinguda de Rhode, a les portes de la Ciutadella, que remolcava una de les carrosses de la desfilada, sembla ser perquè, segons ens va dir un dels seus integrants, es va cremar l’embragatge en ser automàtic, la rua del divendres a la nit del Carnaval de Roses es va desenvolupar amb total normalitat.
L’incendi, a part de fer malbé el vehicle, no va ocasionar cap dany personal, i els integrants de la colla damnificada, la Otro Rollo, van poder desfilar en quant van aconseguir un altre vehicle per arrossegar la seva carrossa.

La desfilada es va desenvolupar amb tota normalitat, només faltava per saber com es desenvoluparia la festa del port que, recordem, enguany s’ha tancat per només els participants de la desfilada. Així, mentre les carrosses entraven només, amb el conductor per un accés habilitat per a tal efecte, els participants havien d’accedir per una altra entrada, en la qual personal de seguretat controlava que tothom portés la polsera que els hi donava dret a accedir-hi.

Totes aquelles persones que no pertanyien a cap colla i, per tant, no portaven la polsera, no se’ls va permetre el pas a la festa del port.
Una llarga reinvidicació de les colles perquè es tanqués el  port només per als participants de la festa al·legant que els principals problemes que s’originaven provenien de gent que entrava sense ser partícep del Carnaval i sense anar disfressada.
I ahir, els fets els hi van donar la raó.

[ngg src=”galleries” ids=”44″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”220″]