La devoció per la Processó del Silenci envaeix els carrers de Roses

Milers de persones envaeixen els carrers de Roses per seguir la Processó del Silenci, que enguany, encertadament, ha canviat el seu recorregut passant pels carrers interiors de la Vila

processo_silenciEls organitzadors de la Processó del Silenci, l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Roses, van decidir canviar enguany el recorregut de la processó. L’any passat, sortint des de la plaça de l’Esglèsia, la desfilada religiosa es va dirigir cap al mar fins a l’Avinguda de Rhode per anar la plaça Catalunya i tornar un altre cop a la plaça de l’Esglèsia.
Enguany, s’ha decidit fer la processó pels carrers més interiors de la Vila de Roses., el que ha estat considerat pel regidor de Festes i participant a la processó amb la Germandat de Sant Crist, Juan M. Fernández, com “un recorregut més adient que el de l’any passat, perquè és important en una processó que hi hagi edificis a les dues bandes del carrer, així la gent pot seguir-la des dels balcons de casa seva. L’avinguda de Rhode, per on va passar l’any passat, això no és pot fer, perquè en un costat està la platja.”
Així, els més de 300 participants de la IV Processó del Silenci de Roses, fent de Manaies, Tamboriners i Costalers que formen part de les Germandats com la de Jesús el Natzarè, l’única constituïda oficialment fins al moment, la Germandat de la Dolorosa, composada només per dones, la Germandat del Crist de la Columna, sent els pescadors de Roses els seus costalers, i la Germandat de Sant Crist, van sortir de la plaça de l’Esglèsia per agafar el carrer Puig Rom fins a l’Avinguda Jaume I. Des d’aquí van continuar fins a l’Avinguda Montserrat per arribar a la plaça Llevant per, tot seguit, agafar el carrer Nou i després el carrer Peralada per arribar al final del trajecte, la plaça de l’Esglèsia.
Una breu i fina pluja va fer acte de presència a meitat de recorregut, el que va provocar que els participants acceleressin el pas, i la previsió de fer la processó entre 3 i 3 hores i mitja es va escurçar una hora. Així, cap a les 23:30 hores les figures religioses entraven de nou a l’esglèsia després d’haver sortit a les 21:00 hores.