La diada de Sant Joan Bosco es celebrada a Roses pels directors de les sales de cinema gironines

Els gerents i els directors de les principals cadenes i sales d’exhibició de cinema de les comarques gironines van celebrar ahir la festivitat de sant Joan Bosco, patró de la cinematografia

Diada de Sant Joan Bosco
Els directors de les sales de cinema gironines que van celebrar a Roses la festivitat de Sant Joan Bosco

Una missa commemorativa a l’església de la Ciutadella, una visita guiada pel recinte monumental i un dinar de germanor, formen part del programa.

La celebració de la diada de Sant Joan Bosco, patró del cinema, va recaure aquest 2019 sobre els Cinemes de Roses. El seu gerent, Jordi Danés, va ser l’encarregat d’organitzar la jornada en la qual hi van participen una quarantena de persones.

Els actes es van iniciar a les 12 hores a l’església de Santa Maria de la Ciutadella, on es va celebrar una missa commemorativa en honor de Sant Joan Bosco, per tot seguit gaudir els assistents d’una visita guiada per diferents espais del recinte emmurallat.

La celebració es va cloure amb un dinar de germanor.

Sant Joan Bosco (1815-1888) és el patró del cinema i també de la màgia i l’il·lusionisme, degut a la seva gran afició a aquest tipus d’espectacles i a alguns dels precedents del cinema, com ara les ombres xineses.