La directora general de Turisme, Marian Muro, anuncia a Roses un pla d’ajudes a l’obsolescència destinat als equipaments turístics

Fòrum Turisme Empordà de Roses
Un moment del 1er Fòrum Turisme Empordà de Roses, amb Marian Muro presentant el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya

Una seixantena d’empresaris i professionals del sector participen al primer Fòrum de Turisme Empordà, impulsat per Unió Democràtica

Fòrum Turisme Empordà de Roses
Un moment del 1er Fòrum Turisme Empordà de Roses, amb Marian Muro presentant el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, ha anunciat que l’any vinent es posarà en marxa un pla d’ajudes a l’obsolescència, destinat sobretot a la renovació integral dels equipaments hotelers. Aquesta és una de les iniciatives que formen part del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya (2013-2016). Muro ha desglossat les línies d’aquest pla en el marc del primer Fòrum de Turisme Empordà, organitzat per les comarcals d’Unió Democràtica a l’Alt i el Baix Empordà i que s’ha celebrat aquest dilluns a l’hotel Terraza de Roses.
A la trobada hi han participat una seixantena d’empresaris i professionals del sector, associacions i regidors de turisme i promoció econòmica de les dues comarques.

Muro, convidada pels organitzadors a participar a la jornada, ha destacat que el principal repte per al 2016 és “fer una proposta de valor sostenible, competitiva, que permeti posar en valor la qualitat sense sacrificar la quantitat”. “El nostre pla estratègic no rebutja que el sol i platja és un actiu essencial per al turisme de Catalunya, però sí contempla una adaptació, una renovació i oferta complementària per a l’experiència dels turistes que ens visiten, envers la cultura i la natura, per exemple”, ha subratllat.

La directora general també ha recordat que Catalunya és la suma de moltes destinacions, ofertes turístiques, i que cada realitat demana un tractament diferencial. “Un exemple és el de l’enoturisme: estem ajudant a crear producte”. “Cal presentar un producte d’experiència, tenir el millor producte per presentar als diferents mercats, i que contribueixi a la desestacionalització”, ha afegit.

A la trobada també hi ha participat Xavier Dilmé, president d’UDC al Baix Empordà, Manuel Toro, president d’UDC a l’Alt Empordà, Josep Valdera, president d’UDC a Roses i el president de la Intercomarcal d’UDC a Girona, Joan Cañada. En la seva faceta de Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Cañada ha avançat que en el proper període 2014-2020 dels Fons Europeus Catalunya rebrà una quantitat superior a l’anterior pla. “Caldrà buscar projectes que puguin esdevenir motor econòmic de cada territori i beneficiar-se d’aquestes inversions”. “Un exemple proper el tenim a l’Empordà”, ha remarcat.