La DO Empordà celebra aquest diumenge el 9è Tast de vins d’alçada al cim del Puigmal

DO Empordà
El popular tast té per objectiu de situar els vins empordanesos el més amunt possible

El popular tast té per objectiu de situar els vins empordanesos el més amunt possible

El Consell Regulador de la DO Empordà̀ celebra el 21 de juliol el 9è Tast de vins d’alçada al Puigmal amb l’objectiu de situar els vins empordanesos al sostre de les comarques gironines, a gairebé́ 3.000 metres d’altitud. Un gest simbòlic que vol posar de manifest l’esforç̧ dels productors empordanesos per millorar els seus vins i la intenció́ de situar-los el més amunt possible.

Enguany, els cellers que participen en la iniciativa són ​AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Mas Llunes, Oliveda i Vinyes dels Aspres. Cada celler aporta un dels seus vins al tast. La jornada s’iniciarà a un quart de deu del matí amb la sortida des del Coll de Fontalba. Cap al migdia, hi ha prevista l’arribada al cim on es farà el tast de vins. La cloenda i l’inici del descens està previst cap a la una de la tarda.

El consell regulador empordanès i els cellers organitzen l’activitat amb la col·laboració́ del Centre Excursionista Empordanès i l’Associació́ Excursionista Cabirols Roses.

Inscripcions, preus i recomanacions

Les inscripcions es poden gestionar a través del web www.doemporda.cat fins al 18 de juliol, omplint el formulari corresponent al web de la DO Empordà̀ (www.doemporda.cat). El preu de l’activitat és de 8€ per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposen d’assegurança només han d’abonar 5€. El mateix dia de l’activitat només es podran inscriure les persones que disposin d’assegurança de muntanya. ​En cas de mal temps, l’activitat s’anul·larà̀.

Cal tenir una preparació física mínima, ja l’activitat inclou unes tres hores d’ascens i dues de descens. Cal dur roba, calçat i mitjons adequats. Així́ mateix cal portar menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció́ solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua, farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a butllofes).

Programa

  • 3/4 de 9 del matí

Inscripcions i repartiment de la copa per al tast

  • 1/4 de 10 del matí

Sortida puntual des del Coll de Fontalba. Ascensió́ i esmorzar en ruta -12 del migdia

Benvinguda al cim i exposició́ dels vins a tastar

  • 1/4 d’1 del migdia

Brindis de vins de la DO Empordà̀. Obertura del tast a tothom.

  • 1/4 de 2 del migdia

Cloenda: Visca el vi de l’Empordà̀! i inici del descens.

Al final del recorregut, hi haurà̀ un petit punt de venda.