Roses Cultura

L’A.E. Roses presenta al temporada de futbol 2022-23 amb més jugadors i equips dels seus 101 anys d’història

A.E. Roses
Foto de família de la presentació de la temporada de futbol 2022-23 de l'Agrupació Esportiva Roses

28 equips va presentar l’A.E. Roses, entre d’ells 3 de femenins, en els que competeixen un total de 369 jugadors i jugadores

369 jugadors dividits en 28 equips, més tècnics i delegats va presentar aquest passat diumenge l’A. E. Roses davant la seva afició. 28 equips que disputaran la temporada de futbol 2022-23 en les diferents categories amb l’objectiu de formar persones amb els valors del respecte, l’esforç  i l’esportivitat pel que fa als equips del futbol base i assolir la màxima categoria pel que respecte als equips més grans, i en el cas dels dos equips de 2ª i 4ª Catalana, és mantenir la categoria.

Una presentació de la temporada de futbol 2022-23 de l’A.E. Roses que va comptar amb l’assistència de l’alcalde Roses, Joan Plana, la regidora d’Esports, Vero Medina, i el directiu de la Federació Catalana de Futbol, Carles Mallart.

Després de les fotos de rigor de cadascú dels 28 equips va arribar l’hora dels parlaments, on el primer en dirigir-se al públic va ser el president de l’A.E. Roses, Sergi López, que va assenyalar que “som un club que no s’obsessiona en guanyar i només guanyar perquè creiem que es pot aprendre a partir d’una derrota, perquè l’aprenentatge comença amb els errors, per tant, el principal en el nostre club són els valors de l’esforç, del respecte, l’esportivitat, la humilitat i el joc net”.

Equips voltor

Dit això, va enviar un missatge, primer, “a les administracions, a les que demanem respecte, sensibilitat i que ens deixen desenvolupar la nostra tasca de la manera més òptima”; segon “a la Federació Catalana de Futbol, a la que demanem que estigui a l’altura de la situació, ja que els clubs catalans estem sent abordats sense escrúpols per les administracions com si fossin clubs professionals, i ens necessiteu ja que tots els clubs catalans som la Federació Catalana de Futbol”. I el tercer missatge va anar dirigit “als equips de futbol voltors -sense esmentar-los es va referir als dos equips de la comarca de l’Alt Empordà-, que no treballen amb els jugadors des de ben petits com fem aquí, i després és molt fàcil crear equips de futbol 7 i 11 traient-nos jugadors que hem format a casa nostra. Aquest estiu, per exemple, ens han tocat una cinquantena de jugadors”.  

La regidora d’Esports, Vero Medina, va voler “agrair al club la gran feina que fa cada dia per la transmissió de valors i en el foment de l’esport, i agrair també a les famílies per acompanyar als vostres fills i filles en allò que més els hi agrada, que és la pràctica del futbol. I en nom meu i de l’Àrea d’Esports de Roses que tingueu una molt bona temporada gaudint del futbol sota el paraigües dels valors humans”.

El representant de la Federació Catalana de Futbol, Carles Mallart, va afirmar que “per a que aquest club es mogui hi ha darrera una directiva que cada dia, matí, tarda i nit, pensen en els vostres fills, i us demano que els hi feu fàcil, i com deia la regidora d’Esports respecte als valors, apliqueu al camp el mateix que quan porteu els vostres fills  a l’escola. Si vosaltres no li dieu a la mestra com ha de fer les classes, doncs en aquí ja hi són els entrenadors  i coordinadors per ensenyar-les, per tant encoratgeu als vostres fills, però no intenteu dirigir-los des de la banda perquè això és feina dels tècnics com la dels professors a l’escola”.   

Finalment, L’alcalde Roses, Joan Plana, va pronunciar unes paraules “d’agraïment al club i especialment al seu president per haver-nos convidat i, sobretot, per tota la feina que fan dia a dia, agrair les paraules del mateix president envers la Policia Local de Roses, agrair també la presència de la Federació Catalana de Futbol, a la que desitgem molta sort en la seva tasca pel foment del futbol català, que tant de bo puguem veure els colors de la Selecció Catalana competint; i un agraïment per totes les famílies i els jugadors. Gràcies per donar ànima aquest equip que porta el nom del nostre poble i que té més de 100 anys d’història”.
Plana també es va referir als valors, recordant que “no fa gaire hem celebrat el 20è aniversari de l’agermanament amb Beas de Segura i volem agrair a l’A.E. Roses que participés i formés part d’aquest acte amb la millor carta de presentació que teniu, representant els valors de la competitivitat sana, l’esforç i del treball en equip. Valors que us representen i representa  també al poble de Roses”.

Aposta pel futbol femení que creix de 2 a 3 equips

L’any passat l’A.E. Roses va presentar dos equips femenins de futbol, un d’Infantil i un de Sènior. Una aposta de l’Agrupació Esportiva que per aquesta temporada ha augmentat “creant un nou equip a la categoria Cadet, a més de tenir noies que estan jugant amb equips masculins en les categories més petites, que és on permet la Federació tenir equips mixtes, per quan siguin més grans passar directament als femenins”, va desvetllar Sergi López.