La façana de l’Ajuntament de Roses s’il·luminarà de color per commemorar diferents dies internacionals

Ajuntament de Roses

Alguns dels colors que il·luminaran la façana de la Casa Mallol (Ajuntament de Roses) per commemorar els dies mundials

La façana de la Casa Mallol (Ajuntament de Roses) s’il·luminarà durant, en principi, 10 dies a l’any de diferent color, depenent del dia a commemorar

Els dies internacionals o mundials que actualment commemora l’ONU al llarg de l’any són 163.
Hi ha jornades en la que se commemoren fins a tres dies, com per exemple, el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, quan les Nacions Unides, a part de commemorar el Dia Mundial del Llibre, ho fa també, com a dada curiosa amb el Dia de la Llengua Anglesa i el Dia de la Llengua Espanyola.

L’Ajuntament de Roses, des de fa anys dona suport a la commemoració de diferents dies amb l’exposició de símbols al balcó o il·luminat de manera manual la seva façana.
I el passat dimarts, amb motiu del Dia Mundial de l’Ictus, l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics va estrenar unes llums leds, en cas aquest de color taronja, en senyal de recolzament i suport als pacients que han patit un.

I a partir d’ara, “davant la demanda que hi ha per part de la ciutadania en commemorar diferents dies, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà del color corresponent”, ha assenyalat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández.

Així, pel dia del Càncer Infantil s’il·luminarà de color groc i el dia de la Dona de color violeta, per exemple, “i ho farà de manera automàtica gràcies a un programa automatitzat”, ha explicat Fernández.

En principi s’ha previst la il·luminació de la façana de la Casa Mallol durant 10 dies a l’any, però, segon ha assenyalat el regidor, “qualsevol col·lectiu que demani un color concret per il·luminar la façana per tal de commemorar un dia, es podrà afegir sense problema”.

El calendari actual de la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de Roses  és aquest: