La farmàcia Gratacós de Roses participa per segon any a la Jornada de Recollida de Medicaments

7ª Recollida de Medicaments

Montse Gratacós, propietària de la Farmàcia Gratacós amb el voluntaris de la 7º Recollida de Medcaments

Avui dissabte s’ha iniciat a diferents farmàcies de l’Alt Empordà la 7ª Jornada de Recollida de Medicaments, iniciativa engegada pel Banc Farmacèutic i que, per primer cop, participarà una farmàcia rosinca

7ª Recollida de Medicaments
La propietària de la farmàcia, Montse Gratacós, amb el voluntaris de la 7ª Recollida de Medcaments

Amb el lema ‘Dóna un medicament a qui ho necessita’, s’ha iniciat la 7ª Jormada de Recollida de Medicaments per tal de cobrir la necessitat de medicaments de persones del nostre país que es troben en situació d’exclusió social i pobresa o que són ateses en entitats assistencials.

La farmàcia Gratacós de Roses, així com d’altres de l’Alt Empordà, participa per segon any en aquesta Recollida de Medicaments organitzada per l’ONG Banc Farmacèutic. Una iniciativa que a la nostra comarca té com objectiu abastir a les necessitats sanitàries de la Fundació ALTEM.
Així, els clients de la farmàcia poden adquirir medicaments des d’avui, dia 8, i fins al proper divendres, 14 de febrer, i donar-los als voluntaris que es troben al recinte de la mateixa farmàcia. Un cop finalitzi la recollida, els fàrmacs es portaran a la Fundació d’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual de l’Alt Empordà, amb seu a Figueres.

7ª  Jornada de Recollida de Medicaments
Els medicaments han de ser sense recepta

L’any passat, a la primera recollida de medicaments a la que va participar, la farmàcia Gratacós va recollir una cinquantena de medicaments amb un valor en el mercat de 400 euros.
Un valor en el mercat que per la farmàcia no va suposar cap benefici perquè les responsables de la Farmàcia, Mar Paniagua  i la seva mare, Montse Gratacós, van decidir “vendre els medicaments a preu de cost, renunciant als guanys perquè la gent s’impliqués en la recollida”.

En canvi, enguany és diferent, “sí, afirma Mar, perquè els fàrmacs els hem de vendre al preu de mercat i els guanys aniran a parar a l’ONG  Banc Farmacèutic,  per amortitzar les despeses de l’organització de la recollida de medicaments”.

Els medicaments que més els ha demanat la Fundació Altem són esponges sabonoses, trombocid, melatonina, gases, laxants i tap de les orelles, entre d’altres.