La farmàcia Gratacós de Roses participarà a la Jornada de Recollida de Medicaments

Aquest proper dissabte es porta a terme la 6ena Jornada de Recollida de Medicaments, iniciativa engegada pel Banc Farmacèutic i que, per primer cop, participarà una farmàcia rosinca

jornada_recollida_medicamentsLa 6ena Jornada de Recollida de Medicaments tindrà lloc aquest dissabte 9 de febrer del 2013. Una iniciativa engegada per l’ONG del Banc Farmàceutic, i que el Col·legi de Farmàceutics de Girona va proposar a la farmàcia Gratacòs de Roses de participar com a voluntària en la recollida. Una proposta que va ser ben rebuda per la titular de la farmàcia rosinca, Mar Panigua, “sí, ens van dir que necessitaven recollir medicaments per a la Fundació ALTEM, que en necessita i molts, i per això aquests dissabte la gent pot adquirir medicaments per als joves discapacitats d’aquesta Fundació”.

Enguany, com a novetat, i per petició d’alguns farmacèutics, voluntaris i ciutadans, es podran seguir comprant medicaments per les entitats una setmana més, és a dir, fins al dissabte 16 de febrer.

Aquesta Jornada se celebrarà simultàniament el 9 de febrer, amb el lema “DÓNA UN MEDICAMENT A QUI HO NECESSITA”, a Madrid, Sevilla, Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i als països d’Itàlia i Portugal.

Entre els medicaments dels quals més necessita la Fundació ALTEM està el Betadine, el Suero fisiològic, tirites, laxants, enemes, termòmetres, cremes solars i hidratants i Trombocit.

Uns medicaments que segons la farmacèutica “els vendrem a preu de cost, perquè nosaltres només fem d’intermediaris voluntaris d’una causa solidària i no volem treure cap benefici”. Es més, segons Panigua, “els diners de la venda d’aquells medicaments que no podem baixar el preu perquè està marcat per l’Estat, els donarem a la Fundació”.

Aquest any l’objectiu del Banc Farmacèutic és aconseguir els 33.000 medicaments que han sol·licitat 80 entitats assistencials de tota Espanya i que atenen a més de 20.000 persones com la Creu Roja, Càrites o l’esmentad Fundació ALTEM