Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La Festa de la Castanyada de Roses esdevé un èxit de participació

Festa de la Castanyada de Roses
Música infantil, castanyes i moniats rostits va ser una combinació adient perquè la Festa de la Castanyada de Roses fos un èxit

Roses celebra per primer cop una Festa de la Castanyada dirigida al públic infantil que va atraure a tota la família per gaudir d’un concert mentre assaborien castanyes i moniats rostits

El CAR Joves ja fa anys que celebra una castanyada dirigida, evidentment, al jovent de Roses.
Enguany però, l’Ajuntament de Roses ha decidit organitzar una, la primera Festa de la Castanyada dirigida als més petits de la casa que, acompanyats dels seu pares i mares, i dels seus avis i àvies, van omplir l’emplaçament de la Rambla Riera Ginjolers on es va es va celebrar, ubicat entre el carrer Puig Rom i el carrer de l’Església.

“Va ser una demanda ciutadana de poder celebrar aquesta tradició, i com és una data en la que encara hi ha molta gent al poble que celebra la Nit de Hawollen, nosaltres celebrem la castanyada”, va assenyalar la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll.

I una cosa tan senzilla com oferir un concert de música infantil i combinant-lo amb la degustació de castanyes i moniatos rostits, acompanyats d’una mica de garnatxa o moscatel va fer que la festa fos un èxit. Els més petits s’ho van passar d’allò més bé en estar acompanyats dels seus progenitors i envoltats de gent que celebraven una festa, i els més grans, perquè en veure la cara de felicitat dels seus fills i nets mentre assaborien les castamyes, ja no van necessitar res més per passar una bona i divertida estona.

Estona perquè va durar una hora justa, perquè el concert ofert per Els Atrapasomnis (per cert, un gran concert el que van oferir)  va començar a les 17:30 hores i va finalitzar a les 18:30.
El temps just, correcte i adient perquè les famílies anessin cap a casa, banyessin a la seva mainada, els donessin de sopar i cap al llit, que demà serà un altre dia.

Cal a dir que l’encarregat de oferir les castanyes, els moniatos rostits, la garnatxa i el moscatel va ser l’Esteve Malé, el gerent de Fruites Esteve.
I perquè ell? Doncs, molt senzill, perquè l’Ajuntament va treure a licitació el poder vendre aquest fruits durant la Festa de la Castanyada, i ell va ser l’únic que es va presentar. I l’Esteve va vendre en una hora més castanyes i moniats que en tota la seva vida, primer perquè al seu establiment les castanyes i monitat són crus, i segon perquè en tot moment hi havia una bona cua, uns per adquirir castanyes, d’altres moniats i els que més per comprar menjar i beure per tota la família.

I donat l’èxit que va tenir aquesta primera Festa de la Castanyada de Roses, l’any vinent hi haurà “una més i millor segona edició”, va assegurar la regidora de Cultura i Festes.