La festa de la Tirada de l’Art dels pescadors de Roses celebra el seu desè aniversari plenament consolidada

Tirada de l'art de Roses

Pescadors i rosincs gaudint de la Festa de la Tirada de l'Art de la Confraria de Pescadors de Roses

Un festa organitzada per la Confraria de Pescadors de Roses que és molt esperada i benvinguda per la gent del mar

Tirada de l'art de Roses
Pescadors i rosincs gaudint de la Festa de la Tirada de l’Art de la Confraria de Pescadors de Roses

Deu anys, que es diuen aviat, va complir ahir la Festa de la Tirada de l’Art que organitza la Confraria de Pescadors de Roses per ensenyar a tothom com en temps pretèrits com els homes del mar es guanyaven la vida des de la mateixa platja. Una festa que esdevé, sens dubte, “en un esmorzar de germanor amb els pescadors, les autoritats de l’Ajuntament i, en definitiva molts amics que no es volen perdre la festa, i el fet d’haver arribat a la desena edició és fantàstic”, va afirmar el Patró Major de Roses, Antoni Abad.

Una festa de la Tirada de l’Art i un esmorzar de germanor que en el desè aniversari “està plenament consolidada, perquè ja no cal dir res que la gent ja t’ho demana, ja et pregunten, enguany tornarem a fer la Tirada de l’Art, no?”, va desvetllar Abad, el qual va remarcar que “per nosaltres, la Tirada de l’Art i, especialment, per mi, és com fer-li un homenatge a la nostra gent del mar”. I un xic emocionat, va afirmar que “m’empleno de joia quan ve la nostra gent gran i m’expliquen que venien de petits a la platja a tirar de l’art, per tant, que millor que fer aquesta festa per gaudir-la plenament recordant vells temps”.

La celebració de la festivitat de Sant Pere es va encetar amb unes paraules de presentació de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el propi Patró Major, per tot seguit el mossèn Josep Puig fer la benedicció, que un cop finalitzada es va procedir a la Tirada de l’Art mentre el grup dels Pescadors de la Badia de Roses delectaven al personal amb les seves havaneres.
Acabada la tirada, els centenars d’assistents que hi havia a la platja del Rastrell van poder gaudir d’una sardinada gentilesa de la Confraria de Pescadors de Roses.

Com a dada anecdòtica, destacar que també va assistir a la Tirada de l’Art, Antoni Falcó, el qual no se la perd mai, però enguany ho va fer amb el càrrec de nou president del Casal del Pescador recent, “sí, amb la Tirada de l’Art estreno el càrrec de president del Casal del Pescador, una festa en la que no he fallat mai i, ara com president no podia faltar per, com sempre, gaudir de la nostra festa”.

A la nit, la festivitat de Sant Pere, patró del Pòsit dels Pescadors, va finalitzar amb un gran ball celebrat a la Rambla Ginjolers.