La Festa de les Cucanyes. Al final del pal… Premi!!

I després de l’entrega de premis de la 27ena edición de la Travessia Local de Natació de Roses tota la gentada que hi havia es va desplaçar cap a l’altre espigó de la Riera Ginjolers per participar o bé, només mirar als participants de la Festa de les Cucanyes. Una activitat amb molta tradició, a l’igual que la Travessia, dins la programació de la Festa Major de Roses. Bé, tothom, després d’un bon grapat d’anys, ja sap en què consisteix aquest joc. Travessar un pal ple de greix i agafar una banderola abans de caure a l’aigua. I com sempre hi havien dos troncs, en el que en un participava la mainada fins a 12 anys i en l’altre a partir dels 13 anys.

Normalment, els participants intenten travessar al distància que els separa de la banderola aguantant l’equilibri amb l’afegit de lluitar amb el greix per no relliscar, però ahir els  participants més grans van fer del greix el seu aliat. Li van agafar el truc per arribar fins al final del tronc i agafar la banderola que els donava dret a rebre un pollastre a l’ast com a premi. Simplement agafaven carrerilla, saltaven al tronc i relliscant, sssssshhhhhssss, recorrien tota la distància i just abans de caure estiraven la mà i s’emportaven la banderola. I apa! Cap a casa amb un pollatre! Perfecte!

Tots els participants podien repetir torn per si al primer no ho aconseguien. Per això, en el pal on feien la prova relliscant es va haver de posar més greix, perquè els joves l’havien deixat ben net utilitzant el mètode del patinatge.

[flagallery gid=9 name=Gallery]