Suquet de peix de Rose

La Festa del Català se celebra avui a Roses

Aquest vespre se celebrarà, al Teatre Municipal de Roses, la festa de cloenda de cursos de català per a adults de Roses i de commemoració del Xè Aniversari del Voluntariat per la llengua

Festa del Català a RosesLa presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i l’alcalde de Roses, Carles Pàramo presidiran la festa de cloenda que organitza l’Oficina de Català de Roses per cloure els cursos de català i commemorar el X Aniversari del programa del Voluntariat per la llengua.

Una festa en la que participaran activament els alumnes dels cursos de català, les parelles lingüístiques i les entitats i associacions rosinques que han col·laborat en el programa Voluntariat per la llengua.

Espectacles de dansa i música tradicional, recitals de poesia i tastets de cuina internacional

Entre les diverses activitats que hi ha previstes, destaquen:

  • un recital de poemes amb acompanyament musical a càrrec dels alumnes,
  • un recital de poesia espriuana a càrrec del Grup de Teatre de Roses i
  • un tastet del grup Flauta dolça del Casal del Pescador.

L’acte també inclourà el reconeixement a les persones voluntàries que han participat a més edicions del Voluntariat per la llengua i a les entitats i els establiments col·laboradors.

La festa comptarà amb l’actuació de la Colla Gegantera de Roses, del Taller de música i dansa tradicional de Roses, Balldemar,  i de la Colla Sardanista de la Vila Rosinca.

Un piscolabis amb menjar d’arreu del món preparat per alumnes i parelles lingüístiques tancarà la jornada festiva.