Roses Cultura

La Festa Major de Roses, escenari del primer derbi casteller de l’Alt Empordà

Festa Major de Roses
Un tres de set de la Colla Castellera de Figueres a la Festa

La Colla Castellera de Figueres i els Vailets de l’Empordà comparteixen per primer cop plaça a la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses
Un quatre de set de la Colla Castellera de Figueres a la Festa Major de Roses

Diumenge va tenir lloc el primer derbi casteller a l’Alt Empordà. La colla castellera de Figueres i els Vailets de l’Empordà van aixecar castells a la Festa Major de Roses, una Plaça Catalunya plena de gent emocionada i amb ganes de veure castells.

La jornada va començar amb 3 pilars de 4 dels de Figueres, seguits de 3 pilars de 4 de Vailets de l’Empordà. A primera ronda, la colla figuerenca va intentar el 3 de 7, un castell que tenen consolidat però que, probablement pels nervis, el van haver de desmuntar en dues ocasions, sent la colla castellonina qui va descarregar el 3 de 7.

En segona ronda, els de la camisa lila van descarregar un 4 de 7 molt parat que no va complicar-se en cap moment, tot i que a la descarregada va deformar-se lleugerament. També els Vailets van descarregar el mateix castell, més tremolós, però que suma el desè castell de 7 pisos de la colla de Castelló.

Festa Major de Roses
Un tres de set de la Colla Castellera de Figueres a la Festa

En tercera ronda els figuerencs van voler treure’s l’espina del 3 de 7, i el van tornar a intentar, aquest cop descarregant-lo.
Pel que fa a la colla de la camisa blau cel, van descarregar un 3 de 6 amb agulla, amb un tronc molt lleuger, un castell què sembla que serà el 3 de 7 amb agulla a finals de temporada.

Per acabar, els Figuerencs van descarregar el 5 de 6, tot cridant “un pis més”, en referència al 5 de 7.

A la ronda de pilars, tant els de Figueres com els de Castelló, van descarregar el vano de 5.

El cap de colla de Vailets de l’Empordà, Adrián Caamaño va destacar que “la sensació d’actuar amb l’altre colla de l’Alt Empordà ha sigut molt positiva”, afegint que “hi ha hagut un molt bon ambient amb la gent de la nostra colla, i com a cap de colla estic molt orgullós de la feina feta”. Alhora, ha mostrat la voluntat de seguir amb aquesta diada de cares a pròxims anys.

Cal destacar que els Vailets de l’Empordà regalaven una samarreta de la colla a totes les persones que vulguessin sumar-se a fer pinya amb els castellers.

Diumenge intens pels de la camisa lila

Cal destacar que la Colla Castellera de Figueres abans d’actuar i compartir plaça amb els Vailets de l’Empordà van plantar castells durant el matí al municipi de Darnius on hi van descarregar quatre pilars de quatre, amb l’estrena d’una petita enxaneta.
Així mateix, els de la camisa lila van descarregar sense problemes un quatre de sis, un quatre de sis amb agulla (amb l’estrena d’un terç) i un tres de sis amb l’agulla.