Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La Festa Major de Roses s’enceta amb un èxit de participació absolut amb l’Escape Room

Festa Major de Roses 2022
Un grup familiar participant ahir a l'Escape Room de la Festa Major de Roses

En només 2 anys, aquesta activitat ha esdevingut un èxit de convocatòria, de tal manera que en només 15 minuts després de fer-se pública la programació de la Festa Major de Roses, el passat 28 de juliol, es van esgotar les inscripcions

La pandèmia va ser un malson. Va suposar viure moltíssimes més coses dolentes que bones, però entre d’aquestes, i cenyint-nos només en el context de la Festa Major de Roses, cal recordar que, per exemple, no es va poder programar el tobogan aquàtic, per les mesures de seguretat sanitàries, que tant va agradar a petits i grans, ja que a més de ser molt divertit, també, i sobretot, esdevenia molt refrescant en plena època estival.

A canvi, l’Àrea de Cultura i Festes va programar una altra activitat, també familiar, però que en celebrar-se amb unitats familiars es podia fer amb més seguretat. Es tracta de l’Escape Room, o el que és el mateix, una gimcana on tots els membres d’una família han de desxifrar enigmes, resoldre problemes i seguir les pistes correctes per aconseguir obtenir el premi final, que en aquesta ocasió va ser El tresor de la Margaret Murray.

I si l’any passat, que es va celebrar per primer cop, es van exhaurir les inscripcions per participar, enguany, “15 minuts després de fer-se pública la programació de la Festa Major de Roses, el passat 28 de juliol, es van esgotar les inscripcions”, ha afirmat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.
Va ser un èxit al 2021, ratificat en aquest 2022, que tot i que va arribar per substituir a una altra activitat, l’Escape Room va venir per quedar-se, “sí, agrada tant a la gent perquè, entre d’altres motius, és una activitat en la que interactua tota la família, que s’ha de continuar incloure en la programació de futures Festes Majors”, ha assenyalat Ibáñez.

Organitzada per l’empresa Gaudiré, l’Escape Room tractava de busca de El tresor de la Margaret Murray, “una noia de 20 anys  que fa 200 va trobar molts tresors d’Egipte. A la Margaret no li deixaven fer d’arqueòloga perquè, clar, en aquella època a les dones no els deixaven fer res i va decidir anar-se’n a Egipte i ara ens ha deixat part de les seves troballes perquè la gent de Roses intenti desxifrar tots els enigmes per poder emportar-se el tresor”, va explicar Marta Sala, gerent de Gaudiré.

L’Escape Room es va iniciar a les 5 de la tarda i va finalitzar a toca les 10 de la nit, i cada grup inscrit participava amb un interval de temps de 10 minuts.