Suquet de peix de Rose

La Festa Major de Roses s’inaugura fent ple a les Fires i Barraques

Ja ho va dir el regidor de Festes de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, poc abans de les 8 del vespre, hora quan oficialment es donava per obertes i inaugurades les Fires i Barraques de la Festa Major de Roses 2012, “quan hi ha crisi la gent té més ganes de divertir-se”. La va encertar perquè el recinte firal de l’antic camping Bahía es va omplir. Totes les terrasses de les barraques de les colles de carnaval, així com la de carpa del C.F. Base Roses estaven plenes. Era difícil trobar una cadira buida per poder fer una queixalada. S’havia d’esperar torn, com al mercat.

Les activitats que se celebren al recinte firal ha patit alguns canvis respecte a anys anteriors. Unes modificacions que es va poder constatar ahir mateix i d’altres que es veuran reflectides durant el transcurs dels dies.

La política d’estalvi que està portant a terme l’Ajuntament de Roses en aquest temps de crisi ha provocat que algunes festes que se celebren en un altre època de l’any s’agrupin en la Festa Major, “com és el cas de la Festa d’Andalusia, explica el regidor Ferdy, per estaviar el cost que suposava muntar aquesta festa l’hem decidir tralladar-la a les Barraques amb el muntatge d’una carpa. Així mateix, continua Ferdy, el Correbous també es farà en aquest recinte firal de l’antic camping Bahía. Un canvi que era necessari també per seguretat, perquè a la riera de la Trencada, on se celebrava, hi ha un mur el qual hi ha perill de que caigui”.

Un altre canvi és el de l’horari de tancament de les barraques. Entre setmana, quan no hi hagi concert, s’apagarà la música a la 1 de la matinada i els dies de concert es podrà mantener fins una hora i mitja després d’acabar les actuacions. En tots dos casos, hagi o no música en directe, les colles de carnaval de les barraques podran tenir obert fins a les 5 de la matinada.

Precisament l’entitat que aglutina aquestes colles de carnaval, l’Associació Cultural de Barraques de Carnaval, AC&BC, està en desacord amb que s’hagi cedit un espai al Base Roses per muntar la seva carpa al considerar que això els restarà clients  a les seves barraques i, consecuentment els treurà beneficis. Per aquest motiu tots els integrants de cadascuna de les barraques, excepte una, vesteixen una samarreta on es reflexa el dubte de si al 2013 les Barraques es faran com als darrers anys.

Al respecte, Ferdy considera que cap barraca deixarà de perdre guanys per ser-hi la carpa de la festa d’Andalusia, tot i que afirma, “que si els fa perdre un 10 % de benefici jo signava  perquè la carpa es muntés cada any. Perquè el Base Roses es una associació esportiva que durant, prácticament tot l’any, porten 300 nens de Roses amunt i avall per jugar a futbol i se l’ha d’ajudar económicament perquè pugui continuar fent-lo”.

DGremlins i Di-Versiones ofereixen una inauguració de les Barraques genial

Cap a les 11 de la nit van pujar a dalt de l’escenari els rosincs DGremlins. Van ser els encarregats d’inaugurar les Barraques. I va ser una inauguración perfecta. Un nit d’estiu maca de veritat, el públic que omplia el recinte firal tenia ganes de passar-s’ho bé i els components del grup rosinc van volien correspondre amb les ganes de festa de l’auditori. Tot encaixava per passar una bona estona.

En Carmel a la guitarra, en Miquel al baix, en Roger al saxo, en Diego a la batería, el Tim als teclats i en Boris a la veu tenien ganes de tocar, d’interpretar el seu rock. També tenien ganes de festa i la simbiosi entre músics i públic va ser genial. Senblaven dir totes dues parts, “si vosaltres teniu ganes de festa, nosaltres també”. I així va ser durant gairebé dues hores de bona música.

Dues hores de bona música que van ser el preludi del plat fort musical de la nit,  l’Orquestra Di-Versiones. Els 8 integrants d’aquest grup són com de la familia. Cada any els tenim per la Festa Major, i sinò cada any, gairebé. Roses no es cansa d’ells. Són divertits i frescos, tot i que versionen cançons  de l’any de la “catapúm” i de més modernes. Com diria aquell “molan un mazo”. Doncs això, amb la seva particular interpretació de “Bailar pegados” de Sergio Dalma o “Como yo te amo” de Raphael, van embutxarcar-se, per enèsima vegada, al públic rosinc.

Genial, DGremlins i Di-Versiones van oferir una inauguració de les Fires i Barraques de la Festa Major de Roses això, genial… Què la festa continuï!

[flagallery gid=6 name=Gallery]