La Fira Fes-te Bruixa de Llers estrena, a més de dates, nous escenaris

Fira Fes-te Bruixa de Llers

La Fira Fes-te Bruixa de Llers s'emplena de personatges ben estranys

La fira, que ocuparà tot el cap de setmana del 12 i 13 de maig, ambientarà la plaça del Ramal com un poble màgic i de bruixes

Fira Fes-te Bruixa de Llers
La Fira Fes-te Bruixa de Llers s’emplena de personatges ben estranys

La Fira Fes-te Bruixa de Llers, com ja vam informar, s’avança en el calendari i presenta novetats tant pel que fa l’ambientació de places i carrers com a l’estrena d’activitats. La Fira se celebrar durant tot el cap de setmana del 12 i 13 de maig i oferirà concursos oberts als visitants (com un Trencabarrets amb regals per als participants i un concurs de llançament d’escombres) i una xerrada sobre l’origen de les bruixes i un taller sobre el tarot de la mà de Maria del Mar Tort, membre de la prestigiosa Escola Mariló Casals, de Barcelona, fundada per la televisiva i ja desapareguda tarotista l’any 2000.

Fins ara, la Fira Bruixa sempre s’havia fet coincidint amb el dia de Sant Joan, però les organitzadores aposten per un canvi de dates pensant en fer-la créixer  i donar-li més personalitat pròpia. El foc, les històries de bruixes, la música als carrers, els tallers infantils, actuacions sorpresa i les parades de productes naturals i esotèrics es mantindran amb algunes novetats.

Les primeres novetats que es trobaran les visitants és una nova ambientació bruixeril i misteriosa a les  dues entrades a la fira: a la plaça del Ramal i davant de Can Casagran. Els jardins del casalot on hi ha l’Ajuntament seguiran acollint les activitats infantils els dos dies amb tallers de xocolata, música i escacs; un altre de minerals per a famílies, amb Gemma Paraire; jocs tradicionals i també els balls de Les Bruixetes Encantadores i la Mundeta, i el Ball de les de les Bruixetes de Llers.

Les activitats de dissabte es tancaran amb el Ball de Bruixes amb la música de Festorum5, seguit de l’espectacle d’Els Senyors del Foc, de Castelló d’Empúries, que l’any passat ja va tenir un gran èxit. La festa s’allargarà fins a la matinada amb un concert de Greenweis al Ramal.

El diumenge de bon matí es repeteix una altra activitat d’èxit: l’observació de plantes a la zona de les Garrigues (on Fages de Climent i Dalí van situar els aplecs de bruixes) a càrrec de Carme Frigola. Una altra llersenca que no hi pot faltar és Carme Joan que farà la xerrada La llum per arribar a ser feliç, al Castell de Llers. A la tarda,els Comediants de Llers recordaran la història de Les Bruixes de Llers i el primer vampir català, el compte Estruch, i la fira es tancarà amb una cercavila plena de màgia, música i bon rotllo amb tots els participants en les diferents espectacles dels dos dies i Els Senyors del Foc.

“Mantenim l’essència del que hem fet els últims anys per arribar a tots els públics, però tenir dos dies ens permet innovar i ens fa molta il·lusió”, ha afirmat Nuri Llinares, impulsora de la Fes-te Bruixa. El concurs d’escombres i el Trencabarrets són dues de les activitats que les organitzadores havien pensat feia temps i que ara, per fi, han pogut introduir en el programa. Durant tot el dia, pels carrers hi haurà “gent poc normal”, la màgia de Raül Black, l’espectacle de Clàudia i Flo i la música de Festorum5.