Roses Cultura

La Fira Infantil El Follet d’Avinyonet solidària amb l’Hospital de Figueres

La Fira Infantil El Follet d’Avinyonet destinarà els diners de la venda de xapes solidàries al projecte per millorar les instal·lacions de Pediatria de l’Hospital de Figueres

La XI Fira Infantil El Follet d’Avinyonet, que se celebrarà el cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre, destinarà els diners que es recaptin amb la venda de les xapes solidàries il·lustrades per l’alumnat de l’Escola Gonçal Comellas i la Llar d’Infants El Puigventós d’Avinyonet de Puigventós al projecte per millorar les instal·lacions de Pediatria de l’Hospital de Figueres. Els assistents a l’esdeveniment podran comprar aquestes xapes imantades a l’estand que trobaran instal·lat a la Fira, i que en aquesta ocasió estarà gestionat per la Fundació Salut Empordà (FSE).

El Follet d’Avinyonet l’organitza l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós amb la col·laboració d’associacions i entitats locals i amb el suport de nombrosos voluntaris. La Fira donarà els diners recollits amb aquesta acció solidària a la campanya de captació de fons que ha de permetre reformar les cinc habitacions i la sala de jocs de la planta de Pediatria de l’Hospital de Figueres, i també, la sala d’espera de Consultes Externes destinada als infants. La voluntat d’aquesta campanya és fer que l’ingrés dels pacients pediàtrics a l’Hospital sigui més acollidor i íntim, amb la voluntat que se sentin més segurs, tranquils i confortables.

Cada any, la fira infantil pot comptar amb el component solidari gràcies al compromís i la complicitat de la comunitat educativa dels dos centres educatius del municipi, que s’aboca en la realització dels dibuixos que han d’il·lustrar les xapes solidàries. En anteriors edicions, els diners recaptats s’han destinat a entitats de salut que treballen per ajudar pacients pediàtrics i les seves famílies.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Avinyonet i l’empresa Eskol Arenart de Bàscara, que participa habitualment a la fira oferint tallers infantils, han fet donació d’un quadre de sorra de colors elaborat a partir de la imatge del follet, per penjar-lo a la planta de Pediatria de l’Hospital de Figueres.

El Follet s’estructura en vuit espais del casc antic del poble i a l’entorn de l’església. En aquesta edició, el fil conductor temàtic és l’aigua com a element de vida. Durant dos dies, des de les 10 del matí fins a 2/4 de 2 del migdia i des de 2/4 de 4 de la tarda fins a 2/4 de 8 del vespre, els infants i les seves famílies podran gaudir d’un ampli programa de propostes gratuïtes que inclou activitats artístiques i lúdiques, animacions i tallers creatius, exhibicions i espectacles, contes, instal·lacions de jocs i també música. A més, hi haurà parades de menjar i begudes.