La Flama del Canigó arribarà de nou a Roses, el proper 23 de juny, per encendre la foguera de Sant Joan

Flama del Canigó

Ho farà per segon any consecutiu un cop recuperada la tradició l’any passat, després de 15 anys d’absència

Flama del CanigóLa Flama del Canigó és una tradició que té els seus origens l’any 1955 quan Francesc Pujades, inspirat pel poema de mossèn Cinto Verdaguer, va tenir la iniciativa d’encendre els Focs de Sant Joan en la pica d’aquesta muntanya i des d’allà repartir la seva flama per totes les contrades de la nostra terra. S’iniciava així la renovació de la tradició de les fogueres de Sant Joan.

El 22 de juny, cada any, un grup d’excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafa el foc que des de 1955 resta encès al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà i puja al cim del Canigó; passen la nit vetllant la Flama i, a trenc d’alba, fan el descens perquè la Flama arribi a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans a temps d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

Ara farà fa un any que es va recuperar la tradició i aquest any, el proper diumenge dia 23, arribarà de nou la Flama del Canigó a Roses, concretament, ho farà al voltant de les 21:30 hores a la plaça de Catalunya.

Per rebre a la Flama, Òmnium Cultural, amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Roses, ha organitzat un acte de benvinguda amb la lectura del Manifest de la Flama i l’actuació del Taller de Música ‘Ball de Mar de Roses’. Tot seguit, dos esportistes locals acompanyaran la Flama fins a la foguera de Sant Joan.