La FOEG i Ensenyament impulsen un projecte per acostar l’escola a l’empresa

FOEG
Representants de la FOEG i Serveis Territorials d'Ensenyament amb els alumnes que han estrenat el nou programa

La iniciativa, amb el lema “Jo de gran vull ser com tu”, consistirà en xerrades a les escoles i visites a indústries

FOEG
Representants de la FOEG i Serveis Territorials d’Ensenyament amb els alumnes que han estrenat el nou programa

La patronal FOEG, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, impulsen un projecte per difondre la tasca empresarial a les escoles. La iniciativa, amb el lema “Jo de gran vull ser com tu”, es comença amb una prova pilot aquest any adreçada als alumnes de sisè curs de primària de les escoles Migdia i Doctor Masmitjà de Girona i es preveu estendre el curs vinent a més centres escolars de les comarques gironines. Aquesta iniciativa, pionera en les seves característiques a Catalunya, l’han presentat avui, en una roda de premsa a l’escola Migdia, el president de la FOEG, Ernest Plana, i el cap dels Serveis Educatius i Formació dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Pere Costa.

L’objectiu és que els alumnes coneguin amb detall la tasca que fan els empresaris i com són les empreses, per mitjà de xerrades i amb visites que s’organitzaran a diferents indústries.
Aquest projecte, ideat per la FOEG, compta amb la participació del Departament d’Ensenyament i amb la col•laboració de Teisa.

La FOEG considera molt important reivindicar la figura de l’empresari i el seu paper clau en la creació de llocs de treball, creixement econòmic i benestar dels territoris. ‘Jo de gran vull ser com tu’, té l’objectiu d’ apropar la figura de l’empresari i els seus valors a l’escola. Està adreçat als alumnes de primària, és a dir, nens i nenes entre 11 i 12 anys, que es considera l’edat idònia per fer-los arribar aquest programa. Es tracta d’una franja d’edat força lliure de prejudicis, amb molta curiositat per aprendre i el millor moment per potenciar les il•lusions i fomentar els valors de l’esforç, perseverança, i una actitud emprenedora. La patronal posarà en contacte la realitat empresarial per mitjà dels seus protagonistes.

Des dels Serveis Territorials d’Ensenyament es destaca la importància que la formació empresarial a les escoles contempli ensenyar la metodologia per a poder emprendre i també acostar la figura de l’empresari i els seus valors als alumnes. Aquest darrer aspecte és el que preveu el projecte presentat.

La FOEG vol capgirar la percepció actual al voltant de la figura de l’empresari, molt estigmatitzada socialment i poc valorada. La patronal gironina considera que ara més que mai és del tot necessari reivindicar la seva figura, i per això proposa aquest programa, perquè els alumnes coneguin des de petits què és i què es fa en una empresa; què representa ser empresari i quin valor té la seva tasca, tant individualment com l’aportació que representa per a la societat.