La FOEG revalida a Ernest Plana com a president i el rosinc Miquel Gotanegra com a vicepresident

La nova junta reflecteix el conjunt de sectors econòmics, amb empresaris i empresàries de gran talent que representaran la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG)

FOEG
La nova Junta de la FOEG

Ahir a la tarda la FOEG va celebrar les eleccions de la seva Junta amb una única llista, amb empresaris de llarg recorregut, així com d’altres de joves, que representaran la Patronal gironina i hi destinaran el seu talent amb l’aposta ferma que la Patronal continuï liderant el discurs empresarial i econòmic gironí. L’elecció d’Ernest Plana, que encapçalava l’única candidatura presentada, es fer en assemblea i per aclamació.

Així, Plana, va revalidar el càrrec per quatre anys més amb una junta renovada en el seu  25% de la candidatura, confiant en els empresaris que l’han acompanyat durant els darrers anys, representant tots plegats el conjunt de sectors que integren la Patronal i l’economia gironina.
L’empresari rosinc Miquel Gotanegra i Eduard Ayach són els vicepresidents. Jesús Ausín el tresorer, mentre que Josep Navío, Domènec Morera, Alícia de Maria, Núria Carreras, Joan Ribas, Esther Torrent, Tomàs Feliu, Gemma Coll, Josep Collado, Ernest Roglans, Laura Liarte, Santi Mont, Manel Xifra, Joan Curós, Xavier Soy, Joan Casadevall i Eudald Castells faran la funció de Vocals.

La Patronal ja representa actualment més de 15.000 empreses, la meitat de les que hi ha a les comarques gironines.  “Un dels reptes és créixer encara més. Cal tenir en compte que representem a totes les empreses, des de la més petita a la més gran i al conjunt de sectors de l’economia i que fem de portaveu de totes les necessitats que tenim al territori per aconseguir millores que permetin a les empreses continuar sent competitives i capdavanteres. Com sempre hem dit, la unió de tots fa la força”, segons ha destacat el president de la FOEG. El tercer trimestre de 2018 hi havia a les comarques gironines 30.096 empreses inscrites al Registre General de la Seguretat social, per sectors: 23.549 del sector serveis; 2.572 del sector industrial; 3.585 del sector de la construcció i 390, agricultura. Hi ha més de 3.000 empreses exportadores, amb el sector càrnic com a líder en vendes a l’exterior. El sector turístic lidera també l’economia, amb 223.751 places turístiques en càmpings, hotels i cases de turisme rural i unes 120.000 places en apartaments i habitatges d’ús turístic.

President des del 2012

L’empresari figuerenc Ernest Plana Larrousse va assumir la presidència de la patronal gironina en substitució  de l’empresari Jordi Comas, que va morir el novembre de 2012. A les eleccions de 2014 va presentar la seva candidatura i va ser escollit per seguir al capdavant de la Patronal gironina quatre anys més. Ha aconseguit que La FOEG sigui una entitat forta i representativa del teixit econòmic de les comarques de Girona i ha reivindicat la figura de l’empresari, com a “persona que dedica la seva vida a generar ocupació i valor afegit”, segons ha manifestat en repetides ocasions.

El president de la FOEG, Ernest Plana, ha desenvolupat la seva trajectòria professional al sector de la mecànica. Del 1998 i fins el 2018 va ser president de l’Associació d’Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de les comarques gironines (CORVE). És membre del comitè executiu i de la junta directiva de Foment del Treball, de la Fepime i de la junta directiva de la CEOE.