La FOEG va acollir un debat sobre l’obligatorietat dels plans d’igualtat per a les empreses

FOEG

Un moment de la jornada que va acollir la FOEG

Durant el debat es va afirmar que amb la igualtat de gènere es contribueix, entre d’altres aspectes, a millorar la productivitat de les empreses

La FOEG va acollir una jornada per debatre sobre l’obligatorietat dels plans d’igualtat per a les empreses de més de 50 treballadors. La sessió, organitzada per Foment del Treball amb el suport del Departament de Treball de la Generalitat, va servir per posar sobre la taula dubtes i inquietuds relacionats amb el nou decret llei.   Els experts que  van participar en la sessió informativa van remarcar que, tot i que es tracta d’un canvi important per a les empreses que genera recels, la mesura té avantatges i és positiva. Segons van dir, més enllà de repercutir en una millora de la reputació i de la imatge i de visualitzar un compromís amb la igualtat de gènere, també  contribueix a millorar la productivitat de les empreses.

Els experts van coincidir en explicar que les imposicions acostumen a generar rebuig i que, per aquest motiu, cal fer més pedagogia sobre aquest nou decret llei.

Durant la jornada es va explicar que els plans d’igualtat són plans flexibles i adaptables a cadascuna de les companyies i amb una objectius que es van avaluant. L’objectiu del debat era oferir a les empreses del territori informació i eines per poder complir la mesura. D’altra banda, durant la sessió es va destacar que la Generalitat ha posat a disposició de les empreses una eina gratuïta per l’autodiagnosi.

El nou decret llei va entrar en vigor el passat mes de març estableix que totes les empreses de més de 50 treballadors hauran d’elaborar i tenir aprovat un pla d’igualtat efectiva entre homes i dones en un termini màxim de tres anys.  I si no és així, hi pot haver sancions importants. A les comarques gironines actualment hi ha un 6% d’empreses registrades amb Plans d’Igualtat, segons es va indicar en la jornada.

El president de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Ernest Plana, va presentar la sessió, que forma part d’un conjunt de jornades que organitza la patronal gironina sobre els temes de màxima actualitat per a l’àmbit empresarial. També hi va participar el director de relacions laborals i afers socials de Foment del Treball, Javier Ibars.

La sessió, que es dur a terme dijous passat a la seu de la patronal gironina, va anar a càrrec de l’experta Sílvia Requena, advocada i professora, especialitzada en la implantació de plans d’igualtat a les empreses, que va oferir la ponència “Una mirada glo-cal de la igualtat a les organitzacions empresarials”. Requena va fer un repàs dels detalls del decret llei i també va destacar els avantatges que poden tenir les empreses que disposen del pla.  També va explicar que milloren els resultats, la productivitat i la relació entre els treballadors. “Les empreses que tenen un pla d’igualtat incrementen els seus beneficis en el compte de resultats. Disposem de dades agregades que situen aquest increment fins al 18% de millora dels beneficis empresarials”, segons va remarcar Requena.

Posteriorment hi va haver una taula rodona que va comptar amb la participació de Sílvia Requena; David Quesada, responsable de Recursos humans de GreenFood Iberica i consultor nen capital humà i organització; i Rosa López, Directora de GCT PLUS CONSULTORIA I FORMACIÓ .

L’acte va tenir molt d’èxit i va generar un ampli debat entre els assistents, d’empreses molt diverses, que van poder resoldre dubtes el voltant del nou decret llei.