La ‘Fòrmula 1’ de la Pesca Esportiva, dissabte a Roses

Desafio Mediterráneo

Aquest proper dissabte, 31 d’agost, se celebrarà el V Open Internacional de Pesca d’Altura GEN Roses, X Desafío Mediterráneo

X Desafio MediterráneoEs tracta d’un esdeveniment de Pesca d’Altura Responsable de gran reputació i molt atractiva per als aficionats a aquest esport, ja que les aigües del Golf de Lleó, on es troba ubicada la badia de Roses, són les que compten amb la més alta densitat de peixos d’altura per metre quadrat del món.

El Desafio Mediterráneo neix l’any 2004 amb l’objectiu de millorar l’oferta en competicions de pesca d’altura, organitzades fins aquell moment només per la Federació Espanyola de Pesca i Càsting. Des dels seus inicis defensa el compromís de respectar i conservar el medi aplicant mesures molt restrictives com la captura i solta, els hams sense mort i la col·laboració en estudis científics.

Any rere any, ha evolucionat segons els criteris de la massa de pescadors més compromesos i experimentats del sector, adaptant les seves normatives a la situació del recurs principal, la tonyina vermella (Thunnus thynnus).

El Desafío Mediterráneo és considerat com la Fòrmula 1 de la pesca esportiva

Se celebra tots els anys, de maig a setembre, al Mar Mediterrani. Hi participen els ports, clubs i embarcacions que ho sol·liciten, restringint-se a un màxim de 8 esdeveniments per temporada. Tots ells configuren un circuit que classifica a les millors embarcacions per a la Gran Final. L’àmbit és de tots els països costaners de la Mediterrània.

Desafio MediterráneoAlguns ports participants en edicions anteriors han estat Garraf, Barcelona, Segur de Calafell, Torredembarra, Eivissa, Pollença, València, Cartagena, Roses, Empuriabrava, Cap d’Agde, San Pedro del Pinatar, Sant Antoni d’Eivissa, Santa Eulàlia d ‘Es Riu etc. La mitjana d’embarcacions participants anuals és de 112 i la mitjana d’eslora és de 9,7 metres. Els participants sobrepassen els 500 per cada edició. El premi de la Gran Final és la participació en el IGFA Offshore Championship per a una tripulació de 4 persones amb totes les despeses pagades.

És l’acció organitzada que reporta més marcatges a projectes científics relacionats amb els túnids, amb una mitjana de 300 marques anuals.

El Desafio Mediterráneo és propietat de la Federació Mediterrània de Pescadors Recreatius (FMPR) que el dirigeix ​​i organitza. També forma als Tutors Mediterranis, equip de voluntaris que donen fe del compliment de les normes en cada embarcació participant.