Suquet de peix de Rose

La FSE i la Fundació Esclerosi Múltiple posen en marxa un servei de neurorehabilitació per a pacients de l’Alt Empordà

Fundació Salut Empordà
Representants de les dues entitats a l’acte de presentació del conveni a la Sala d’Actes de l’Hospital de Figueres

La Unitat de Neurologia de la Fundació Salut Empordà atén més de cent pacients de la comarca amb Esclerosi Múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i la Fundació Salut Empordà (FSE) han firmat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’oferir un servei de fisioteràpia especialitzat i integral a les persones de l’Alt Empordà amb Esclerosi Múltiple (EM) que es tracten a la FSE. Aquest servei l’oferirà una fisioterapeuta especialitzada en neurorehabilitació de la FEM a l’Hospital de Figueres, a partir de l’1 de juny.

Aquest passat dimarts, 30 de maig, amb motiu del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, es  va celebrar l’acte de presentació d’aquest conveni, amb l’assistència del director gerent de la FSE, Sergi Iglesia; la directora assistencial de la FSE, Àngels Morales; la directora de la FEM a Girona, Montse Prats; Olga Carmona, cap clínic de la Unitat de Neurologia de la FSE, i la Dra. Natàlia Toneu, cap del Servei de Rehabilitació de la FSE.

Les persones candidates a beneficiar-se d’aquest nou servei seran identificades i derivades per l’equip de la Unitat de Neurologia. “Des de la FSE, controlem i tractem més de cent pacients amb Esclerosi Múltiple de l’Alt Empordà. L’Esclerosi Múltiple afecta pacients amb edat jove, entre 20 i 40 anys al debut de la malaltia, amb un clar predomini de dones. Tot i que s’han fet grans avenços en el tractament de la malaltia, alguns pacients poden acumular un cert grau de discapacitat, que es beneficia de rehabilitació específica. Els objectius de la intervenció personalitzada es definiran de forma coordinada entre l’equip de Rehabilitació de FSE i els professionals de la FEM”, va explicar Olga Carmona.

“L’acord amb la FEM crea una sinergia de col·laboració, que ens facilitarà poder atendre el pacient d’una manera més àgil, amb l’expertesa que aporta una fisioterapeuta especialitzada en neurorehabilitació, tot aprofitant unes instal·lacions noves i dimensionades, que vam inaugurar l’any 2019”, va comentar la Dra. Natàlia Toneu, per remarcar tot seguit que “la nostra mirada sobre el pacient és integral, des de la intervenció amb suport d’ortopèdia, infiltracions amb toxina botulínica, intervenció sobre problemes de deglució i adaptació a ajudes tècniques, fins a una atenció en la seva part física i motora on la FEM ens ajudarà més àmpliament”.

Aquesta atenció és gratuïta per als pacients i es farà als espais de Rehabilitació de l’Hospital de Figueres. Les sessions de neurorehabilitació seran grupals o individualitzades d’acord amb els dèficits que presenti cada pacient i en funció de les necessitats.

El nou servei s’ofereix gràcies a l’estudi de detecció de les necessitats de les persones amb Esclerosi Múltiple a les comarques gironines, en el marc del projecte que la FEM té a la demarcació. La Fundació Salut Empordà disposa del Servei de Rehabilitació des de l’any 1991, fa 32 anys.