Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La FSE posa en funcionament un aparcament gratuït de bicicletes amb carregador per a professionals i usuaris

Hospital de Figueres
Aparcament de bicicletes amb carregador instal·lat a l’Hospital de Figueres

La instal·lació permet l’aparcament de fins a sis bicicletes d’una forma ordenada, còmoda i segura, i cada mòdul disposa d’un caixó per guardar-hi el casc

La Fundació Salut Empordà (FSE) ha posat en funcionament un aparcament gratuït per a bicicletes, que està situat a la Ronda Rector Arolas, davant de l’antic magatzem de Compres de l’Hospital de Figueres. El nou pàrquing consta de tres mòduls amb sistema de càrrega per a bicicletes elèctriques però està dissenyat per estacionar-hi tot tipus de bicis. La instal·lació permet l’aparcament de fins a sis vehicles, d’una forma ordenada, còmoda i segura, i cada mòdul disposa d’un caixó per guardar-hi el casc. L’usuari té total autonomia per fer servir aquest pàrquing, ja que disposa d’un sistema senzill d’obertura i tancament per mitjà d’un codi numèric personal, amb certificació de caixa forta.

El cost d’instal·lació d’aquest pàrquing s’ha cobert parcialment amb els ingressos obtinguts dels menús venuts a través de l’App Too Good To Go. Aquesta iniciativa es va posar en marxa el mes de febrer del 2022, i des d’aleshores fins al mes de juliol del 2023, la venda dels menús salvats del malbaratament alimentari a la Cafeteria de l’Hospital han suposat un ingrés de més de 2.500 euros.

Tenint en compte l’increment d’usuaris de vmp (vehicles de mobilitat personal), la Fundació Salut Empordà ha fet una aposta per facilitar, de forma gratuïta, l’accés i l’estacionament a aquelles persones que opten per la bicicleta, igual com ho va fer amb els usuaris de patinets. L’abril passat, es van instal·lar els aparcaments dedicats exclusivament als patinets elèctrics en tres punts de l’Hospital: a l’Entrada Est, a Consultes Externes i a l’Entrada Principal.

La mesura, pensada tant per a persones treballadores de la FSE com per a pacients i persones usuàries de l’Hospital i del Centre Sociosanitari Bernat Jaume, busca pal·liar l’impacte que l’activitat de la FSE té en el seu entorn derivat dels desplaçaments en vehicle privat, especialment sobre el medi ambient (qualitat de l’aire, contaminació acústica i atmosfèrica).

Mobilitat sostenible

Cal tenir en compte que als edificis adjacents de l’Hospital de Figueres i del Centre Sociosanitari Bernat Jaume hi treballen gairebé mil professionals, dels quals prop d’un 40 % viuen a Figueres i els municipis de la rodalia. Als desplaçaments de totes aquestes persones fins als dos centres s’hi sumen els que fan diàriament usuaris, pacients, familiars i proveïdors.