La FSE torna a donar suport al Festival Còmic de Figueres, aquest cop amb l’obra de teatre “Pòsit”

Festival Còmic de Figueres

L’espectacle, que s’estrenarà el dissabte 19 juny a La Cate de Figueres, explica la malaltia de l’Alzheimer a través de l’humor

La Fundació Salut Empordà (FSE) torna a col·laborar amb el Festival Còmic de Figueres i, en aquesta catorzena edició del certamen, és una de les entitats que dona suport a la producció de l’obra de teatre “Pòsit”. Es tracta d’un espectacle per a tots els públics que posa en valor el sentit de l’humor en el tractament de malalties com les demències i l’Alzheimer.

Atesa la temàtica de l’obra, la Fundació ha volgut donar-hi suport adquirint 25 entrades dobles que ha posat a disposició dels professionals que treballen a la Institució. L’espectacle s’estrenarà el dissabte 19 de juny a les 19 h a la Cate en una funció exclusiva per a treballadors sanitaris i familiars de persones amb Alzheimer, entre els quals n’hi haurà de procedents de la FSE. Acabada l’obra, tindrà lloc un col·loqui entre els promotors de l’espectacle i el públic per a intercanviar experiències.

“Pòsit”, coproduïda pel Festival Còmic de Figueres i Meritxell Yanes Produccions, està protagonitzada per l’actriu Meritxell Yanes i dirigida pel director i dramaturg Martí Torras. El projecte, esperonat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, parteix del coneixement i l’experiència professional en l’atenció sanitària   i sociosanitària de persones amb demència i, també, de les que són cuidadores. Neix de la intenció d’escoltar a les diferents parts implicades en aquest procés de malaltia i fer sentir la veu d’aquelles  que, moltes vegades, queden invisibilitzades.

La producció ha comptat amb l’assessorament i la col·laboració de la psicòloga i tècnica especialista en demències Maria del Mar Fernández i el psicòleg i investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Oriol Turró.

Aquest és el tercer any que la Fundació Salut Empordà col·labora amb el Festival Còmic. El primer cop va ser el 2019, amb el taller de risoteràpia que Maria Luz Lurbe va oferir a les instal·lacions de l’Hospital de Figueres. L’activitat va comptar amb la participació del Grup Iris, per posar en valor la feina d’aquesta associació i normalitzar el càncer de mama. L’any passat s’havia de repetir l’experiència, en aquesta ocasió dirigida a familiars de pacients amb demència i Alzheimer, però la pandèmia del coronavirus va obligar a cancel·lar el taller.