La Fundació Roses Contra el Càncer commemora el Dia Mundial contra el Càncer amb una soprano

Dia Mundial contra el Càncer

La soprano Clara Valero actuarà al Teatre Municipal de Roses per celebrar el Dia Mundial contra el Càncer

Dia Mundial contra el CàncerEl dimecres 3 de febrer a les 20 hores al Teatre Municipal de Roses tindrà lloc l’acte “Nosaltres podem. Jo puc”, lema sota el qual es commemora enguany i durant els dos anys següents del Dia Mundial contra el Càncer.

I a la Vila rosinca, com cada any, és la Fundació Roses contra el Càncer l’encarregada d’organitzar aquest acte de sensibilització i de suport als malalts de càncer i els seus familiars, que enguany es realitza un dia abans del Dia Mundial contra el Càncer, el 4 de febrer, ja que coincideix amb l’inici del Carnaval de Roses.

Durant l’acte, s’encendrà, com ja es tradició, un llaç d’espelmes per a transmetre el  missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia, per així aconseguir una millor conscienciació i promoció d’hàbits saludables.

A més, durant la vetllada està prevista la recitació de poemes així com un actuació musical, que enguany anirà a càrrec de la professora de cant i soprano professional, Clara Valero.

El Dia Mundial contra el Càncer, instaurat l’any 2000, se celebra tots els anys el dia 4 de febrer i uneix el món sota un únic lema, el ja esmentat “Nosaltres podem. Jo puc”, per tal de posar en relleu la lluita contra el càncer.

L’objectiu d’aquesta jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any augmentant la conscienciació sobre el càncer en la població general i pressionant als governs perquè emprenguin més mesurades contra aquesta malaltia.

Clara Valero

Clara Valero és professora de cant i soprano professional ben vinculada a Figueres i la seva comarca.

Nascuda a Granada, comença els seus estudis musicals al Real Conservatori de Música Victoria Eugenia i l’estudi del cant a Madrid amb la soprano Inmaculada Burgos, obté el seu Grau Professional al Conservatori Municipal del Bruc a Barcelona.

És llicenciada en Història de l’Art, especialista en Història de la Música. Alumna de Carmen Rodríguez, Enriqueta Tarrés i Francesca Roig. Fundadora i directora del Coro de Cámara de la Capella Real de Granada, del de Sta. Eulalia de Berdún (Huesca), i del Vox Cori (Girona).

Ha rebut Master Class de figures internacionals del cant: Emma Kirrkby, David van Asch, Nancy Argenta, Robert Expert…en Música Antiga i la interpretació de repertori clàssic amb professors de reconegut prestigi com A.L.Chova, E.Gavarini…

Com a solista, ha cantat en importants sales i auditoris de Granada, Girona (Sala Planeta, La Mercè, Catedral, Museu d’Art…..) i en nombrosos llocs de la província de Girona(Teatre Jardí i Església de Sant Pere a Figueres) i Barcelona (Museu d’Història de Catalunya i Palau de la Musica, entre d’altres).

Ha col·laborat amb formacions teatrals com a professora de veu i cant, compositora i solista: La Funcional (Saló Lila, La bella Helena…..) Zanni (Cuatro Ficciones Cuatro, representada en el Barons Court Theatre de Londres) i ha estrenat obres de compositors de Figueres com la Maria Rosa Gratacós i en Carles Coll (El sabater d’Ordis).

Ha estat professora de cant i tècnica vocal a “La Flauta Màgica”, Aula Municipal de Teatre, a Figueres, i del I.C.E. i Cor de la U.D.G, a Girona.

Actualment ho és en “La Cate”, on ensenya Cant Escènic i imparteix un curs d’Història de l’Òpera.

És solista dels grups Pòquer de Dames… al rei, Música Antiga de Girona  i Cantus .