La Fundació Roses contra el Càncer desenvolupa un Taller de formació de Voluntariat

Fundació Roses contra el Càncer

Moment de la presentació del Taller de formació a càrrec de la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra

El Taller es va portar a terme dijous passat a les instal·lacions del CAP de Roses

Fundació Roses contra el Càncer
Moment de la presentació del Taller de formació a càrrec de la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra

El passat dijous a la tarda la Fundació Roses contra el Càncer va portar a terme, al Centre d’Atenció Primària (CAP), el Taller formatiu ‘Actualització de coneixements en l’oncologia mèdica: patologies i tractaments’, inclòs dins la Formació de Voluntariat Testimonial i Domiciliari, “com a voluntaris i professionals d’una entitat que atén malalts oncològics i les seves famílies, necessitem actualitzar el nostre coneixement en la mateixa malaltia oncològica i els avenços en els tractaments”, van manifestar els treballadors socials de l’entitat.

Un Taller al qual van assistir voluntaris testimonials i domiciliaris, membres del patronat i els professionals tècnics de la Fundació, que van rebre la formació del Dr. Joan Brunet, Cap del Servei d’Oncologia mèdica de l’ICO Girona i Coordinador de la Unitat de Consell Genètic de Girona, el qual va fer una introducció del servei d’Oncologia, del funcionament de l’ICO Girona, la xarxa dels hospitals comarcals, parlant, també, sobre el càncer hereditari  i els estudis genètics.

Aquesta formació envers el Voluntariat també va comptar amb la presència del Dr. Brunet, principal impulsor amb la Fundació d’aquest projecte, el Dr. Bernat Queralt, especialista en càncer de colon, el Dr. Joaquim Bosch, expert en càncer de pulmó, la metgessa especialitzada en càncer de mama, la Dra. Viñas, i la Dra. de càncer ginecològic, Mª Pilar Barretina.

Tots ells van parlar de les seves especialitats, per tot seguit obrir un torn de paraula, on els voluntaris i professionals van poder intervenir.

A banda d’aquest Taller desenvolupat dijous, la psicooncòloga i la treballadora social de la Fundació Roses contra el Càncer, amb la col·laboració del Coach Joan López, faran, demà dimecres una formació en comunicació humana per tal d’establir unes pautes s’ha de seguir o de quina manera, segons el moment i les circumstàncies, s’ha de tractar al malalt.
Un Taller que es portarà a terme, demà dimecres, a les 19 hores a la seu de la Fundació.

Voluntariat de Suport Directe al Malalt

La Fundació Roses contra el Càncer desenvolupa uns Tallers de formació sobre el Voluntariat
La presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, amb els doctors/es que van participar al Taller de formació

Dirigit al voluntariat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per malalties oncològiques i oferir suport relacionat amb els efectes, que la malaltia i el tractament, tenen en la seva vida i en la dels seus familiars.

Aquesta tasca de voluntariat es pot realitzar de diferents maneres:

  • Testimonial: Són persones que ja han superat la malaltia i ofereixen el seu  testimoni a aquells malalts que ho necessiten.
  • Grup d’Ajuda Mútua: Persones que han superat la malaltia i gestionen i dirigeixen el grup d’ajuda mútua on participen persones en procés actiu de la malaltia i persones que ja han superat la malaltia. Es reuneixen quinzenalment.
  • Domiciliari: Donen suport al malalt i/o la família donant suport en tasques puntuals de la vida diària com són acompanyaments a visites mèdiques, compres, gestions vàries, descàrrega del cuidador principal, sortir a passejar, etc.
  • Tallers terapèutics: Són persones que realitzen tallers terapèutics a la fundació dirigits a malalts, persones que han superat la malaltia, cuidadors, i/o familiars en procés de dol. En aquest moment estan en funcionament els tallers setmanals de mandales i de meditació.
  • Servei de Reiki: Terapeutes de reiki ofereixen el seu servei de forma voluntària als malalts de la Fundació.